Nadácia Orange navýši Fond pomoci o ďalších 100 000 eur

V rámci vývoja situácie a neutíchajúcej potrebe zmierniť celospoločenské dôsledky otvára jeho 2. fázu.

Mimoriadna situácia spôsobená šírením ochorenia COVID-19 pokračuje a naďalej si vyžaduje hľadať riešenia na dôsledky, ktoré vplývajú na fungovanie celej spoločnosti, organizácií i jednotlivcov. Nadácia Orange už v polovici marca reagovala na situáciu zriadením špeciálneho Fondu pomoci a formou otvorenej grantovej výzvy umožnila uchádzať sa o podporu žiadostiam, ktoré prispejú k zabezpečeniu nevyhnutnej materiálnej podpory, personálnych kapacít, ale aj prípadnej adaptácii organizácií a zariadení na túto situáciu s cieľom predchádzať rizikám spojených s útlmom ich činnosti a tak ohrozením ich ďalšieho fungovania.

Z doteraz predložených 135 návrhov podporila už84 žiadostí v celkovej hodnote 74 495 eur a žiadosti stále prichádzajú. Nadácia tak doposiaľ podala pomocnú ruku takmer 180 000 jednotlivcom – klientom zariadení poskytujúcich sociálne služby, seniorom, ľuďom so zdravotným znevýhodnením, ľuďom bez domova, ohrozeným komunitám, osamelým i rodinám v núdzi. Najviac žiadostí dostala z Banskobystrického a Bratislavského kraja, o pomoc žiadali najmä občianske združenia, rozpočtové organizácie a neziskové organizácie so zameraním na poskytovanie sociálnych služieb.

Nadácia otvára 2. fázu Fondu pomoci

Vzhľadom na vývoj situácie sa Nadácia rozhodla pokračovať 2. fázou a Fond navyšuje o ďalších 100 000 eur s cieľom prispieť primárne k zabezpečeniu procesu adaptácie mimovládnych organizácií na aktuálnu mimoriadnu situáciu. Chce podporiť najmä konštruktívne riešenia zamerané na akútnu pomoc a poskytovanie služieb ohrozeným cieľovým skupinám, a zároveň pomôcť koncepčným návrhom na predchádzanie rizík spojených s útlmom činnosti mimovládnych organizácií v tejto mimoriadnej dobe.

O grantovú podporu môžu žiadať mimovládne neziskové organizácie – občianske združenia, neziskové organizácie poskytujúce všeobecne prospešné služby, nadácie či neinvestičné fondy, a to predložením žiadostí zameraných na jednotlivcov a rodiny, ktoré sa ocitli v krízovej situácii, osamelé matky a osamelých otcov s deťmi, ľudí bez domova, ľudí so sociálnym a zdravotným znevýhodnením, seniorov a ďalšie zraniteľné skupiny obyvateľstva dotknuté aktuálnou situáciou.

O podporu je možné požiadať vyplnením stručného online formulára v systémee-grant . Uzávierka prijímania žiadostí v rámci 2. kola bude 21. apríla 2020 o 12:00 hod. Žiadosti opäť posúdi interná hodnotiaca komisia zložená zo zástupcov Nadácie Orange, Centra pre filantropiu n.o. a zástupcov ďalších mimovládnych organizácií.

Naďalej platí, že do otvorenej výzvy sa môže zapojiť aj verejnosť či iní firemní darcovia – či už prostredníctvom2% z daní alebo iným finančným darom.

Nadácia Orange zriadila aj Zamestnanecký fond pomoci, ktorý je určený zamestnancom Orangeu ako ďalší nástroj na podporu zmiernenia neľahkej situácie. Zamestnanci môžu prostredníctvom neho požiadať o podporu určenú na ochranu ľudí, prevenciu voči riziku nákazy, zamedzeniu jej ďalšieho šírenia a eliminácie dôsledkov ohrozujúcich sociálne a ekonomické istoty ľudí. Pre tento fond vyčlenila ďalších 30 000 eur.

Všetky potrebné informácie o fondoch nájdete na stránkeNadácie Orange . Ďalšie opatrenia a formy pomoci Orangeu a Nadácie Orange v súvislosti s aktuálnou situáciou sú k dispozícii na www.orange.sk/spoluazodpovedne .

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. Na zdraví záleží
  2. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  3. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  4. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  5. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  6. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  7. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  8. Slováci hlasujú online za najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 101
  2. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 10 263
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 773
  4. Každý piaty zomrie 8 621
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 779
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 722
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 507
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 3 067
SkryťVypnúť reklamu

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.

INZERCIA 6 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.

INZERCIA 6 h

Nové číslo Historickej revue už v predaji aj s knižnou predplatiteľskou akciou.

SkryťZatvoriť reklamu