Streda, 8. júl, 2020 | Meniny má IvanKrížovkyKrížovky

Turiec vedie. Bude mať najmodernejší internet cez optiku

Sťahovať, surfovať a sledovať seriály bude ešte pohodlnejšie.

Región Turca má tak významnú minulosť, že ľudia kedysi nezakladali banky v hlavnom meste krajiny, ale práve tu, v okolí Martina. V 19. storočí tu vznikla Sporiteľňa, Tatra banka, Martinská vzájomná pokladňa i Turčianska úverová banka. Región sa stal aj strediskom slovenskej kultúry, centrom slovenského národného obrodenia a dodnes tu sídli aj Matica slovenská.

Významným zostal dodnes, preto ak sa niekedy rozhodnete urobiť si sem výlet, môžete počítať s najmodernejším internetom cez optiku. Telekom zrýchľuje svoju pevnú sieť vo všetkých častiach Slovenska a robí tak aj v obci Turany.

Aké sú výhody pevného optického a VDSL internetu?

Ešte pred 20 rokmi sa na Slovensku internet pohyboval rýchlosťou cca 56 kbps na rovnakej linke ako hlas – ak ste chceli volať, nemohli ste byť súčasne na internete. Dnes je možné využívať najmodernejšiu optickú sieť, ktorá sa pohybuje rýchlosťou svetla. Nekonkuruje jej žiadny iný typ pripojenia, čo sa bezpečnosti, rýchlosti, spoľahlivosti a plynulosti prenosu dát týka.

Je to technológia budúcnosti.

Na optických vláknach fungujú najväčšie a najvyťaženejšie linky sveta. Do tejto siete teraz môžete pripojiť aj vašu domácnosť. Zároveň však Telekom neustále modernizuje a zrýchľuje aj DSL siete, cez technológiu VDSL možno dosiahnuť rýchlosti až 90 Mbps.

Obe technológie prinášajú do domácností stabilné a bezpečné vysokorýchlostné pripojenie a súčasne sa dajú využívať aj na iné služby ako napríklad IPTV s novými funkciami. Vďaka tomu sa môžu zákazníci Telekomu dostať cez Magio TV ku viac ako 120 televíznym kanálom, vrátane viacerých exkluzívnych športových staníc.

Rýchlosť internetu sa zvýši novým aj súčasným zákazníkom

Telekom v minulom roku odštartoval nové vlny zrýchľovania internetu a pokračuje v tom aj naďalej. Jeho zákazníci so službami Magio Internet alebo Magenta Office Internet tak môžu očakávať vyššie rýchlosti aj väčší zážitok. Postupne sa upravujú rýchlosti na dvoch technológiách: optickej sieti GPON a metalickej sieti VDSL.

Zároveň každý nový klient automaticky získava novú lepšiu rýchlosť a dátovo neobmedzený internet. Dočasne sa tak deje všade tam, kde je to možné.

„Najvyššie zrýchlenia pocítia zákazníci na optickej sieti, kde stúpnu rýchlosti až dvojnásobne. Na VDSL metalickej sieti zvyšujeme rýchlosti odosielania i posielania dát podľa dostupných možností. Lokality so starším pripojením ADSL sa už technicky zvýšiť nedajú. Preto postupne všade migrujeme zákazníkov na novšie formy pripojenia, VDSL i optiku, ktorých pokrytie každý štvrťrok stúpa,“ uviedol Michal Korec, hovorca pre služby a financie Slovak Telekom.

Neobmedzený Magio Internet na optickej sieti sa zrýchľuje až dvojnásobne. Pri strednom programe L stúpne rýchlosť zo 60/6 na 120/12 Mbps a pri najvyššom XL variante až na rýchlosť sťahovania 600 Mbps, pričom rýchlosť nahrávania stúpne až na 60 Mbps. V ponuke ostáva naďalej aj extrabalík pre najnáročnejších zákazníkov, ktorí si rýchlosť na optike môžu zvýšiť až na 1 Gbps.

Ak si chcete overiť rýchlosť vášho súčasného internetového pripojenia, na meranie rýchlosti internetu sa používa tzv. speedmeter, ktorý meria aktuálne parametre internetového prístupu. Nájdete ho na webovej stránke www.speedtest.net.

Ako si zriadiť rýchlejší internet

Ak chcete vedieť, či sa môžete u vás doma pripojiť na rýchly Magio internet, je to jednoduché.

„Dostupnosť novej optickej či VDSL siete vo vybranej lokalite si môžete na našej webovej stránke, kde priebežne zaraďujeme všetky nové pripojené domácnosti“ radí Korec a dodáva: „zákazníci si spolu s Magio internetom môžu v jednom balíku objednať aj Magio Televíziu s viac ako 120 kanálmi a exkluzívnymi stanicami ako Digi Sport či Ťuki TV a pevnú linku s neobmedzenými volaniami v Telekom sieti za zvýhodnenú cenu.“

Objednávku služieb je možné vykonať online webe www.telekom.sk, kde nájdete aj všetky informácie alebo môžete navštíviť najbližšie Telekom centrum, kde objednávku vybavíte na počkanie. Ak máte otázky, odporúčame vám obrátiť sa na zákaznícku linku Telekomu na čísle 0800 123 456, kde vám radi pomôžu a všetko vysvetlia.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Nezávislý test autokamer TESTADO dal vysoké hodnocení 9.1! Komu?

Dostala se nám do rukou povedená autokamera MiVue 798, která zaujme displejem, snadným ovládáním a opravdu kvalitním obrazem...

O2 poľudštilo svoju zákaznícku linku

Od prvého momentu sa s vami bude rozprávať zamestnanec linky a nie automat.

Samsung „zdivočel“. Za nákup ponúka späť až 2 tisícky

Ďalšie eurá späť sa dajú získať vo veľkej cestovateľskej súťaži.