Sobota, 11. júl, 2020 | Meniny má MilotaKrížovkyKrížovky

VÚB už prerozdelila takmer 18 miliónov na záchranu firiem

Slovenské firmy bojujú s nedostatkom financií, mnohé prišli o takmer všetky príjmy.

VÚB ako jedna z prvých bánk podpísala so Slovenským investičným holdingom (SIH) zmluvu na poskytnutie pomoci pre malé a stredné podniky tzv. SIH antikorona záruku. A to v najväčšom objeme.

Finančné prostriedky určené na preklenutie výpadkov príjmu v období zdravotno-bezpečnostných opatrení proti šíreniu koronavírusu, sú už prerozdelené medzi slovenské firmy. Vďaka nasadeniu zamestnancovVÚB banky sa podarilo rozdeliť už takmer celý jej podiel 18 miliónov eur. Banka momentálne rokuje o navýšení.

„Chcem sa poďakovať všetkým zamestnancom VÚB, ktorí robia maximum, aby skrátili dobu od podania žiadosti po získanie úveru. Aj keď sme ako líder firemného bankovníctva na Slovensku získali najväčší podiel finančných prostriedkov zo SIH antikorona záruky, podarilo sa nám prerozdeliť takmer všetky prostriedky počas dvoch týždňov. Záujem je však podstatne väčší, keďže evidujeme už viac ako 100 žiadostí! Preto sme začali rokovať o možnom navýšení tejto podpory pre malé a stredné podniky,“ hovorí Andrej Viceník, člen predstavenstva a vrchný riaditeľ Divízie firemného bankovníctva VÚB.

500 miliónov eur mesačne je pripravených na pomoc slovenským firmám

Avšak najdôležitejšou pomocou pre slovenských podnikateľov a podniky je garančná schéma – Veľký program záruk. V rámci tohto programu slovenské banky prerozdelia mesačne 500 miliónov eur.

VÚB banka , ktorá bude môcť prerozdeliť opäť najväčší podiel, mesačne 100 miliónov eur, je už teraz pripravená čo najrýchlejšie a zároveň najefektívnejšie poskytnúť dlho očakávanú finančnú pomoc. Štátom garantované úvery budú dostupné pre slovenské firmy od mikropodnikov až po veľké korporácie.

S mnohými firemnými klientmi máme dlhoročné korektné vzťahy. Záleží nám na nich a chceme aby vedeli, že ich situáciu nielen dôverne poznáme, ale chceme im aj aktívne pomôcť. Je jedno či ide o malý podnik alebo veľkú korporáciu. Prostredníctvom úverov so štátnou zárukou si firmy zabezpečia pokrytie prevádzkových nákladov, ktoré v súčasnej situácii nevedia pokryť príjmami. Našou základnou úlohou ako najväčšej firemnej banky je urobiť maximum, aby sme poskytli rýchle peniaze alebo ďalší kyslík, ktorý firme umožní dýchať. Okrem toho sme od 9. apríla dokázali zvládnuť viac ako 2000 žiadostí podnikateľov o odklad splátok. Dôležité je firmám doručiť potrebné finančné prostriedky čo najrýchlejšie a v dostatočnom objeme. Som presvedčený, že tak ako pri SIH antikorona záruke, aj pri veľkom programe záruk sa nám podarí oboje,“ dodáva Andrej Viceník.

Pre viac informácií kontaktujte najbližšie firemné centrum VÚB. Zoznam firemných centier priamo vo vašom regióne nájdete TU .

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Viete, ako vzniká kvalitná šálka espressa?

Profesionálna baristka prezradila, čo sa skrýva v šálkach kávy Deli by Shell.

Turistický sprievodca: Cestujeme na obľúbenú Malorku

Opäť môžeme vyraziť na Malorku. Pomôžeme vám pripraviť sa a naplánovať cestu.

Slovenskí študenti rozumejú financiám čoraz lepšie

Nadácia PARTNERS ocenila tých najlepších účastníkov Finančnej olympiády