Piatok, 3. júl, 2020 | Meniny má MiloslavKrížovkyKrížovky

dm nahrádza jednorazové plastové tašky novou taškou Durabag

Od februára nájdete v ponuke dm tašiek novinku – ekologickú viacúčelovú tašku Durabag.

(Zdroj: dm)

Od februára nájdete v ponuke dm tašiek novinku – ekologickú viacúčelovú tašku Durabag, ktorá nahrádza pôvodné jednorazové plastové tašky. Je vyrobená z nového typu recyklovaného plastu, ktorý aj napriek tomu, že je drahší ako pôvodný "igelitový", stále plní funkciu tašky v prípade neočakávaného nákupu alebo pre prípad, ak si ju zákazník zabudne na nákup v dm priniesť. Obsahuje dvojitú vrstvu materiálu, preto je pevnejšia, a zároveň sa oproti jednorazovej plastovej taške dá opakovane použiť až tisíckrát. Taška Durabag disponuje pečaťou Modrý anjel (Blauer Engel), ktorá sa radí medzi najznámejšie nemecké certifikáty poukazujúce na šetrnosť výrobkov, ako aj procesu ich výroby k životnému prostrediu. Je stopercentne recyklovateľná a stojí 49 centov.

Durabag je vyrobená z trvalo udržateľných materiálov a spĺňa najvyššie výrobné štandardy, pri ktorých sa pri jej výrobe vyprodukuje v porovnaní s pôvodnou plastovou taškou až o 60 % menej CO2. A keďže sa vyrába v Nemecku, znamená to aj ekonomickejší distribučný reťazec do jednotlivých krajín koncernu.

Tašky Durabag predané za obdobie troch mesiacov, odkedy boli zaradené do ponuky, korešpondujú s predajom veľkých permanentných tašiek na viacnásobné použitie. "Tým, že sú súbežne v ponuke stále aj igelitové tašky, nedá sa v tejto chvíli ešte posúdiť, ako budú zákazníci na túto zmenu reflektovať. To ukážu až mesiace, keď igelitka nebude dostupná. Podstatné pre nás je, aby sa kupujúci igelitovej tašky preskupili do variantov na viacnásobné použitie. Pokiaľ by všetci presedlali len na papierovú tašku, bude to pre životné prostredie väčšia záťaž ako pri igelitke. Aby sa tak nestalo, motivujeme zákazníkov bezplatnou výmenou trvácnych druhov tašiek," dodáva Mária Šimonovičová.

Tašky v ponuke dm

Aktuálne nájdete v ponuke päť rôznych alternatív, a to tašky Durabag, recyklované papierové tašky, trvácne permanentné tašky, fair trade tašky z biobavlny, všetky disponujúce certifikátom Modrý anjel alebo GOTS (Global Organic Textile Standard), ako aj pôvodné igelitové tašky, ktorých dopredaj sa odhaduje na leto 2020. Aktuálne sa pracuje na zaradení do sortimentu ďalších dvoch alternatív, a to skladateľných nylonových tašiek a špeciálnej tašky z celulózy. Všetky tašky, ktoré dm ponúka, sú vyrobené z recyklovaných materiálov, sú recyklovateľné a s výnimkou papierovej a igelitovej tašky si ich môže zákazník v prípade poškodenia kedykoľvek zadarmo vymeniť za nové.

www.mojadm.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac

Vďaka príjemnému počasiu je Malta atraktívnou destináciou až do neskorej jesene.

Terasa upratovala s Kositom. Čistili Borovicový háj i Pľuvátko

Dobrovoľníkov a zanietencov neodradilo ani blato a lejak.

Štart sezóny F1 je za dverami

Štart odloženej sezóny je na spadnutie. Prečítajte si príbeh asi najväčšej osobnosti F1 - Enza Ferrariho.