Streda, 8. júl, 2020 | Meniny má IvanKrížovkyKrížovky

Aj použitý kuchynský olej môžete separovať

Nádoby nájdete pred Kauflandom

Téma triedenia odpadu by už mala byť u väčšiny z nás každodennou súčasťou života. Správne separovanie odpadu umožňuje jeho recykláciu , a tým aj ochranu prírodných zdrojov. Okrem plastov, papiera, skla, komunálneho a bio odpadu však v domácnostiach vzniká odpad, s ktorým vám možno nenapadlo špeciálne narábať. Ide o zvyšky použitého kuchynského oleja.

Ak ste ho doteraz vylievali do výlevky alebo vyhadzovali do bežného komunálneho odpadu, vedzte, že to nie je správne riešenie. Olej, ktorý sa dostane do kanalizačného systému, ho značne zanáša i poškodzuje. Alarmujúce je, že už 1 dl oleja dokáže znečistiť niekoľko tisíc litrov vody. Správnym separovaním však aj z obyčajného kuchynského oleja môžete vytvoriť surovinu, ktorá nájde svoj druhý život v doprave, logistike, energetike či iných odvetviach.

Ako postupovať?

Pripravte si čistú plastovú fľašu, v ktorej budete skladovať všetky zvyšky oleja, ktoré vám ostali po vyprážaní či z konzerv. Ale pozor – predtým, ako olej prelejete do PET fľaše, je potrebné ho scediť od nečistôt, aby v ňom neostali zvyšky jedla. Takto uskladnený použitý olej v uzavretých PET fľašiach môžete vhodiť do nádob na to určených, ktoré aktuálne nájdete už pred 32 obchodnými domami Kauflandu.

Kaufland dáva svojim zákazníkom možnosť správať sa naozaj ekologicky. Okrem zberu oleja je možné v predajniach odovzdať do zberu aj malý elektroodpad, žiarovky či batérie. Nenáročnými, ale rozhodujúcimi činmi môžeme spoločne prispieť k ochrane životného prostredia.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Keď sa inšpiráciou stane samotné víno

Aj z nepriaznivej situácie sa dá vyťažiť maximum. Počas korony Vinotéka Sommelier vynovila svoje priestory.

Nezávislý test autokamer TESTADO dal vysoké hodnocení 9.1! Komu?

Dostala se nám do rukou povedená autokamera MiVue 798, která zaujme displejem, snadným ovládáním a opravdu kvalitním obrazem...

O2 poľudštilo svoju zákaznícku linku

Od prvého momentu sa s vami bude rozprávať zamestnanec linky a nie automat.