Streda, 21. október, 2020 | Meniny má UršuľaKrížovkyKrížovky

Ružinovská poliklinika otvorila unikátne oddelenie

Ružinovská poliklinika otvorila unikátne oddelenie chronickej respiračnej a intenzívnej starostlivosti.

(Zdroj: Grafobal Group)

Ružinovská poliklinika a.s., ktorá patrí do portfólia skupiny Grafobal Group a.s. otvorila nové oddelenie chronickej, respiračnej a intenzívnej starostlivosti. Oddelenie s názvom Chronicare je na Slovensku unikátne. Jeho súčasťou je 21 špičkovo technologicky vybavených lôžok, ktoré budú slúžiť pacientom vyžadujúcich dlhodobú ventilačnú a intenzívnu starostlivosť. Chronicare vzniklo v priestoroch bývalej jedálne a celková investícia do prestavby bola viac ako 4 milióny eur. Celú investíciu garantoval akcionár polikliniky, skupina Grafobal Ivana Kmotríka.

"Viete koľko bolo na Slovensku doteraz takýchto lôžok? Štyridsať jedna. Teraz pribúda tu v Chronicare ďalších 21. Minimálne z európskeho hľadiska je to absolútne špičkové pracovisko. A bolo by dobré, keby sa našli aj iní investori, ktorí takéto niečo pomôžu vybudovať", povedal pri otvorení Prof. MUDr. Viliam Fischer, ktorý pôsobil pri výstavbe ako odborný garant. Na projekte spolupracoval s poliklinikou ako projektový manažér aj bývalý minister zdravotníctva MUDr. Ivan Uhliarik.

V Chronicare, ktoré odbremení najmä akútne lôžka z bratislavských nemocníc a okolia, bude pracovať 25 ľudí – lekárov a zdravotného personálu. Každé lôžko v siedmych dvojposteľových a siedmych jednoposteľových izbách je vybavené najmodernejším pľúcnym ventilátorom od slovenskej Chirany a celé vybavenie má najvyšší možný súčasný technický štandard. Lôžka majú kontinuálny monitoring vitálnych funkcií, pulznú oxymetriu, kapnometriu, EKG, monitoring ventilačných parametrov a flexibilný bronchoskop. K dispozícii je aj prenosný ultrazvuk pre diagnostiku pacienta na lôžku.

"Odkedy sme sem pred 15-timi rokmi ako akcionár Grafobal Group vstúpili, zmenili sme celú polikliniku, ktorá dnes patrí medzi najmodernejšie zdravotnícke zariadenia na Slovensku. A Chronicare je toho potvrdením, pretože na Slovensku dnes takéto zariadenie nenájdete" povedal pri otvorení predseda predstavenstva Ružinovská poliklinika a.s. Ondrej Kadák a dodal, že projekt by sa nemohol realizovať bez podpory majiteľa Grafobal Group Ivana Kmotríka. Samotný Ivan Kmotrík už pred časom povedal, že projekt premeny bývalej jedálne na nové oddelenie, ktorý predložil manažment polikliniky schválil bez váhania. "Bratislava a okolie takéto oddelenie dlhodobo potrebovali. Som rád, že sa to podarilo", povedal Ivan Kmotrík.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Úprava osobného motorového vozidla

Zníženie podlahy v osobnom automobile je ideálnou úpravou pre prepravu telesne postihnutých osôb sediacich na invalidnom vozíku.

Bezbariérové vozidlo pre vozičkára Fiat Doblo

Important information for Brazilians living in Slovakia

Take action to receive information about the elections in Brazil and the Embassy of Brazil's activities.

Prečo sú dnes ryby také dôležité?

Vitamín D je pre ľudský organizmus prospešný na viacerých frontoch.