Ružinovská poliklinika otvorila unikátne oddelenie

Ružinovská poliklinika otvorila unikátne oddelenie chronickej respiračnej a intenzívnej starostlivosti.

(Zdroj: Grafobal Group)

Ružinovská poliklinika a.s., ktorá patrí do portfólia skupiny Grafobal Group a.s. otvorila nové oddelenie chronickej, respiračnej a intenzívnej starostlivosti. Oddelenie s názvom Chronicare je na Slovensku unikátne. Jeho súčasťou je 21 špičkovo technologicky vybavených lôžok, ktoré budú slúžiť pacientom vyžadujúcich dlhodobú ventilačnú a intenzívnu starostlivosť. Chronicare vzniklo v priestoroch bývalej jedálne a celková investícia do prestavby bola viac ako 4 milióny eur. Celú investíciu garantoval akcionár polikliniky, skupina Grafobal Ivana Kmotríka.

"Viete koľko bolo na Slovensku doteraz takýchto lôžok? Štyridsať jedna. Teraz pribúda tu v Chronicare ďalších 21. Minimálne z európskeho hľadiska je to absolútne špičkové pracovisko. A bolo by dobré, keby sa našli aj iní investori, ktorí takéto niečo pomôžu vybudovať", povedal pri otvorení Prof. MUDr. Viliam Fischer, ktorý pôsobil pri výstavbe ako odborný garant. Na projekte spolupracoval s poliklinikou ako projektový manažér aj bývalý minister zdravotníctva MUDr. Ivan Uhliarik.

V Chronicare, ktoré odbremení najmä akútne lôžka z bratislavských nemocníc a okolia, bude pracovať 25 ľudí – lekárov a zdravotného personálu. Každé lôžko v siedmych dvojposteľových a siedmych jednoposteľových izbách je vybavené najmodernejším pľúcnym ventilátorom od slovenskej Chirany a celé vybavenie má najvyšší možný súčasný technický štandard. Lôžka majú kontinuálny monitoring vitálnych funkcií, pulznú oxymetriu, kapnometriu, EKG, monitoring ventilačných parametrov a flexibilný bronchoskop. K dispozícii je aj prenosný ultrazvuk pre diagnostiku pacienta na lôžku.

"Odkedy sme sem pred 15-timi rokmi ako akcionár Grafobal Group vstúpili, zmenili sme celú polikliniku, ktorá dnes patrí medzi najmodernejšie zdravotnícke zariadenia na Slovensku. A Chronicare je toho potvrdením, pretože na Slovensku dnes takéto zariadenie nenájdete" povedal pri otvorení predseda predstavenstva Ružinovská poliklinika a.s. Ondrej Kadák a dodal, že projekt by sa nemohol realizovať bez podpory majiteľa Grafobal Group Ivana Kmotríka. Samotný Ivan Kmotrík už pred časom povedal, že projekt premeny bývalej jedálne na nové oddelenie, ktorý predložil manažment polikliniky schválil bez váhania. "Bratislava a okolie takéto oddelenie dlhodobo potrebovali. Som rád, že sa to podarilo", povedal Ivan Kmotrík.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. Na zdraví záleží
  2. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  3. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  4. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  5. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  6. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  7. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  8. Slováci hlasujú online za najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 098
  2. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 10 659
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 773
  4. Každý piaty zomrie 8 573
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 775
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 720
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 506
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 3 093
SkryťVypnúť reklamu

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.

INZERCIA 3 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.

INZERCIA 3 h

Nové číslo Historickej revue už v predaji aj s knižnou predplatiteľskou akciou.

SkryťZatvoriť reklamu