Piatok, 14. august, 2020 | Meniny má MojmírKrížovkyKrížovky

Rozdávajú sa dotácie na tepelné čerpadlá. Využite to, kým sa dá

Podávanie žiadostí bolo spustené 24. júna a ihneď sa ukázalo, že o štátne dotácie je veľký záujem. Ušetriť môžete až tisíce eur.

Ešte pred podaním žiadosti o dotáciu je však potrebné, aby ste si vybrali vhodné zariadenie a zhotoviteľa. Máme pre vás aj konkrétny tip.

Najspoľahlivejšie čerpadlá od svetovej jednotky

Absolútnou špičkou medzi tepelnými čerpadlami sú čerpadlá ALTHERMAod celosvetového lídra na trhu – spoločnosti DAIKIN. Popredný japonský výrobca je priekopníkom a inovátorom v tejto oblasti a ponúka širokú škálu modelov, ktoré patria medzi najkvalitnejšie a najspoľahlivejšie na trhu. Vynikajú predovšetkým vysokým výkonom, nízkymi prevádzkovými nákladmi a dlhou životnosťou. Vďaka pokročilým technológiám sú šetrné nielen voči vašej peňaženke, ale aj voči životnému prostrediu. Teraz ich navyše získate aj so štedrou štátnou dotáciou.

Takto môžete ušetriť tisíce eur

Štátne dotácie udeľuje Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) v rámci projektu Zelená domácnostiam II. Ako treba postupovať? Najprv podáte elektronicky svoju žiadosť, pričom obratom dostanete mail s odkazom, prostredníctvom ktorého musíte potvrdiť svoj záujem o dotáciu. Na to nesmiete zabudnúť. Vaša žiadosť bude ihneď po potvrdení záujmu zaradená do zásobníka, kde bude čakať na vydanie poukážky. Počas tohto obdobia môžete sledovať svoje poradie a žiadosť upravovať. Na tepelné čerpadlo pritom môžete získať dotáciu až do výšky 3 400 € – v závislosti od konkrétneho modelu. Všetky potrebné informácie o štátnych dotáciách nájdete tu .

Žiadosti o štátne dotácie však nemôžu podávať obyvatelia Bratislavského samosprávneho kraja, ktorí sú z dotačného programu vylúčení. Na nich, našťastie, myslela spoločnosť DAIKIN. Aby neboli ukrátení, poskytuje im špeciálnu DAIKIN zľavu až do 2 774 €. Podrobnejšie informácie o bratislavských dotáciách získate tu.

Ostáva len niečo vyše 700 miest v zásobníku

Štátna agentúra plánuje do konca tohto roku vydať odhadom 2 000 poukážok na tepelné čerpadlá, v zásobníku však už teraz čaká na kladné vybavenie bezmála 1 300 žiadostí. To znamená, že pre vás už ostáva iba približne 700 voľných miest, ktoré sa každým dňom rýchlo zapĺňajú. Využite aj vy túto jedinečnú príležitosť a poponáhľajte sa, aby vás nikto nepredbehol. Ušetrené tisíce eur predsa stoja za to.

Viac na www.daikin.sk/dotacie

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Deväť vecí, ktoré môžete zažiť na Santorini

Santorini nie je len o romantike. Na svoje si prídu aj dobrodružní dovolenkári.

Výmena rozvodov na Sekčove si vyžiada odstávku teplej vody

Práce na najväčšom sídlisku sa blížia do finále.

V zdravom tele zdravý duch

Sedavá robota, málo pohybu, obezita sú fenoménmi modernej doby, ktorá ľudí pripútala ku kancelárskym stoličkám.

V zdravom tele zdravý duch