Streda, 29. jún, 2022 | Meniny má Peter, Pavol, Petra

Poistenci Unionu budú mať testovanie na koronavírus lacnejšie

Za test na Covid-19 ako poistenci Unionu zaplatíte menej.

(Zdroj: Union)

Či už potrebujete test na Covid-19 kvôli prechodu hraníc alebo sa ním musíte preukázať u svojho zamestnávateľa, ako poistenci Unionu zaň zaplatíte menej. "Kto si chce dať vyhotoviť PCR-test na vlastnú žiadosť, dostane zľavu z poplatku hneď v niekoľkých zmluvných laboratóriách," informuje Beáta Dupaľová Ksenzsighová, hovorkyňa Unionu.

Ide o tieto zariadenia:

V oboch týchto zariadeniach je bežná cena pre samoplatcu 70 eur; pre samoplatcu z Unionu je to 48 eur. Zľava bude poskytnutá po preukázaní sa preukazom poistenca.

Alpha Medical, s.r.o. – Bežná cena testu je 54 eur. Cena pre samoplatcu z Unionu je 48 eur.

"Union ZP ako prvá zazmluvnila RT-PCR testy na ochorenie SARS-COV-2 teda tzv. COVID-19. Tieto testy majú naši poistenci zadarmo v zmluvných laboratóriách, ak im ich indikuje ich ošetrujúci lekár," hovorí Dupaľová Ksenzsighová. Upozorňuje, že poisťovňa má zazmluvnenú najširšiu sieť laboratórií, v ktorých tieto testy hradí: "V tomto teste sme ako poisťovňa lídri. Jednak z pohľadu počtu laboratórií, kde majú naši indikovaní poistenci daný test zadarmo a tiež z pohľadu počtu laboratórií, kde naši poistenci-samoplatci majú zľavy na daný test," uzatvára.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

5. ročník kurzu Technológia a konštrukcia v praxi - MTF STU a Schaeffler Skalica

Vysoká škola je pre študentov dobrým odrazovým mostíkom. A keď sa môžu zapojiť aj do programu, ich šance na uplatnenie sa vzrastú.

Hocikde ich nekúpite.

Siemens Healthineers je už 30 rokov synonymom precíznej medicíny na Slovensku