Nedeľa, 20. jún, 2021 | Meniny má ValériaKrížovkyKrížovky

Poistenci Unionu budú mať testovanie na koronavírus lacnejšie

Za test na Covid-19 ako poistenci Unionu zaplatíte menej.

(Zdroj: Union)

Či už potrebujete test na Covid-19 kvôli prechodu hraníc alebo sa ním musíte preukázať u svojho zamestnávateľa, ako poistenci Unionu zaň zaplatíte menej. "Kto si chce dať vyhotoviť PCR-test na vlastnú žiadosť, dostane zľavu z poplatku hneď v niekoľkých zmluvných laboratóriách," informuje Beáta Dupaľová Ksenzsighová, hovorkyňa Unionu.

Ide o tieto zariadenia:

V oboch týchto zariadeniach je bežná cena pre samoplatcu 70 eur; pre samoplatcu z Unionu je to 48 eur. Zľava bude poskytnutá po preukázaní sa preukazom poistenca.

Alpha Medical, s.r.o. – Bežná cena testu je 54 eur. Cena pre samoplatcu z Unionu je 48 eur.

"Union ZP ako prvá zazmluvnila RT-PCR testy na ochorenie SARS-COV-2 teda tzv. COVID-19. Tieto testy majú naši poistenci zadarmo v zmluvných laboratóriách, ak im ich indikuje ich ošetrujúci lekár," hovorí Dupaľová Ksenzsighová. Upozorňuje, že poisťovňa má zazmluvnenú najširšiu sieť laboratórií, v ktorých tieto testy hradí: "V tomto teste sme ako poisťovňa lídri. Jednak z pohľadu počtu laboratórií, kde majú naši indikovaní poistenci daný test zadarmo a tiež z pohľadu počtu laboratórií, kde naši poistenci-samoplatci majú zľavy na daný test," uzatvára.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Anna Boleynová bola asi najznámejšia zo šiestich žien anglického kráľa Henricha VIII.

18. jún

Odpovedá lekárka Nemocnice AGEL Košice-Šaca.

18. jún

Nemusíme dlho bádať, aby sme prišli na to, že strava postavená na čerstvých plodoch je tá najzdravšia.