Štvrtok, 6. august, 2020 | Meniny má JozefinaKrížovkyKrížovky

Výzva na podporu začínajúcich podnikov (start-upov) je vyhlásená

Start-upy môžu získať finančnú podporu na svoj rast a rozvoj z Nórskych grantov až do výšky 200 tis. eur

Výskumná agentúra, ako správca programu zameraného naRozvoj obchodu inovácií a MSP, vyhlásila dňa 29.6.2020 Výzvu schémy malých grantov na podporu začínajúcich podnikov (start-upov) . Výzva je financovaná z Nórskych grantov a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.

Cieľom výzvy je podporiť už existujúce start-upy, so zámerom zlepšiť podmienky a možnosti pre ich rast a rozvoj v dvoch ťažiskových oblastiach. Sú nimi „Zelené inovácie v priemysle a Verejnoprospešné technológie a pomoc starším a chorým osobám pri samostatnom bývaní.

Obe tieto oblasti v sebe obsahujú veľký potenciál doposiaľ nenaplnených potrieb. Tie je často možné realizovať za pomoci nových prístupov a netradičných nápadov v praxi. Predovšetkým tie by sme radi prostredníctvom vyhlásenej výzve podporili,“ uviedol Eduard Jambor, riaditeľ kancelárie generálneho riaditeľa Výskumnej agentúry.

Výška finančného príspevku na projekt sa pohybuje v rozmedzí od 100 000 do 200 000 eur. Pre výzvu sú vyčlenené finančné prostriedky v celkovom objeme 1 058 824 eur. Start-upy môžu podávať žiadosti o grant do 23. októbra 2020, prostredníctvom elektronického systému egrant. Informácie týkajúce sa výzvy sú zverejnené na webovej stránke Výskumnej agentúry.

Načítavam video...

Výzva je vyhlásená v rámci Programu Rozvoj obchodu inovácií a malých a stredných podnikov (MSP), ktorý je súčasťou Grantov EHP a Nórska 2014-2021 na Slovensku. Na program je vyčlenených 23,53 mil. €, z toho 14 mil. € predstavuje príspevok z Nórskych grantov. Cieľom programu je zvýšiť tvorbu hodnôt a udržateľný rast v slovenskom podnikateľskom sektore. Financovaním projektov zameraných na zvýšenie konkurencieschopnosti a ziskovosti podnikov, predovšetkým malých a stredných, prispeje program k celkovému cieľu Nórskych grantov, a to k zníženiu ekonomických a sociálnych rozdielov a k posilňovaniu vzájomných vzťahov s prijímateľskými štátmi. Nórske granty predstavujú príspevok Nórska k zelenej, konkurencieschopnej a inkluzívnej Európe.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Spojení navždy

Ako navždy nestratiť deti v digitálnej dobe.

Spojený navždy

Letná potravinová zbierka Tesca presiahla už 15 ton!

Prekonať dôsledky súčasnej situácie pomáha ľuďom v núdzi aj spoločnosť Tesco.

Kedysi to bolo sídlo nerestí, dnes sa tam chodia študenti učiť

Český kláštor Rosa Coeli navštevujú turisti z celého sveta.