Nedeľa, 27. september, 2020 | Meniny má CypriánKrížovkyKrížovky

Uľahčujeme ľuďom s hendikepom nastupovanie do automobilu

Nastupovanie do automobilu nemusí byť pre každého jednoduché. Firma ARES preto prináša pomôcky, ktoré nastupovanie uľahčujú.

Presadacie zariadenie pre vozičkárovPresadacie zariadenie pre vozičkárov (Zdroj: ARES)

Ak máte vy alebo váš blízky nejaké pohybové obmedzenie, môže sa táto na pohľad banálna činnosť stať namáhavým denným problémom. Firma ARES preto na náš trh prináša pomôcky, ktoré nastupovanie uľahčujú a riešia.

Návšteva u lekára, vybavovanie na úradoch, preprava do školy či nákupy znamenajú pre hendikepované osoby otázku, ako sa efektívne a bez zbytočnej námahy dostať do a z automobilu.

Na začiatku je dôležité si ujasniť, či potrebujeme prepravovať blízku osobu, ktorá má problém nastupovať alebo či sa bude prepravovať vozičkár sám,“ hovorí Marián Telgarský z firmy ARES, ktorá úpravy realizuje. „Podľa toho sa vyberá konkrétna úprava, a to zdvihák, otočné sedadlo, presadaca doska či carony,“ dodáva Marián Telgarský.

Otočné sedadlo do automobilu Otočné sedadlo do automobilu (zdroj: ARES)

Väčšina súkromných majiteľov vlastní 4- alebo 5-dverový osobný automobil, ktorý je zároveň rodinným autom a slúži aj ostatným členom rodiny. Treba preto brať ohľad aj na nich a vybrať úpravu tak, aby ich čo najmenej obmedzila. „Pokiaľ klient auto ešte nemá kúpené, je vhodné sa prísť poradiť, aký typ si vzhľadom na vybranú úpravu zvoliť. Predíde sa tak zbytočným komplikáciám a sklamaniu, keď sa po kúpe zistí, že sa auto na potrebnú úpravu nehodí,“ hovorí Martin Machala, konateľ firmy ARES.

Načítavam video...

Ak napríklad prepravuje rodič svoje nepohyblivé dieťa alebo naopak dieťa svojho rodiča, je najčastejším riešením inštalácia presadacieho zariadenia – tzv. zdviháku, ktorý pomáha osobu s ŤZP jednoducho presunúť z invalidného vozíka do automobilu a naspäť pomocou vaku zaveseného na ramene žeriavika. Presadacie zariadenie je rozoberateľné a tak v aute zostane len konzola, ktorá je pod palubnou doskou. Konzola nezaberá veľa miesta a neprekáža nastupovaniu zdravých pasažierov. Presadacie zariadenie môžu aktívni vozičkári obsluhovať aj sami a ak potrebujú pomoc, dokáže 100 kg osobu presadiť i krehká slečna.

Presadacia doska pomáha pri presadnutí do vozidla handicapovanej osobe Presadacia doska pomáha pri presadnutí do vozidla handicapovanej osobe (zdroj: ARES)

Ďalšie úpravy ako je presadacia doska či otočné sedadlo slúžia aktívnym vozičkárom, ktorí vedia do auta nastúpiť sami. Pre klientov, ktorí potrebujú naložiť, slúži okrem zdviháku sedačka Carony. Výhodou je, že na tieto úpravy je možné čerpať príspevok z ÚPSVaR až do výšky 95 % z ceny zariadenia,“ upresňuje Martin Machala.

Ak sa chcete o možnostiach úpravy vášho auta dozvedieť viac, obrátťe sa na nás na našom bezplatnom telefónnom čísle 0800 150 339 alebo na ares@ares.sk. Viac informácií nájdete na www.upravyautomobilov.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Seat Leon Sportstourer ponúka priestor aj charakter (test)

Ani so 620-litrovým kufrom sa netreba vzdať zážitku za volantom.

Mobilný zdvihák pre pacienta

Mobilný zdvihák pre pacienta je ideálne riešenie na premiestňovanie človeka na vozíku do postele, na sedačku alebo do vane.

Horské chaty sú legendy, ktoré píšu svoje vlastné príbehy

Chaty sú miestom stretnutí milovníkov hôr, ktoré má vždy inú atmosféru.