Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Búrky zasiahli celé Slovensko. Škody na majetku sú v tisícoch

Prívalové dažde, ktoré zasiahli viaceré časti Slovenska, spôsobili škodové udalosti s nákladmi na opravu v tisícoch eur.

Najviac ničila voda

Povodne, krupobitie či víchrice sú najčastejšie riziká, ktoré sa vzťahujú na nahlásené škodové udalosti z uplynulých dní.„V poisťovni Groupama sledujeme situáciu a s poškodenými klientmi aktívne komunikujeme. Búrky zasiahli takmer celé územie Slovenska, pričom klienti nám hlásia škodové udalosti od Senca až po Humenné. Evidujeme desiatky škodových udalostí, ktorých náklady na opravu budú v tisícoch eur,“ informuje PR konzultant poisťovne Groupama, Ivan Bobošík.

Medzi najčastejšie hlásené škody v poisťovni Groupama patria vytopené pivnice, garáže, zatopené rodinné domy, rozbité okná, popadané stromy a poškodený majetok v záhradách klientov. Intenzívne dažde a lejaky ničili aj zaparkované vozidlá, ktoré boli poškodené následkom zatopenia či krupobitím.

Ako škodu nahlásiť?

Po škodách na domoch, bytoch, chatách či záhradách môžu klienti hlásiť škodové udalosti z poistenia nehnuteľností a domácností. Pri škodách na vozidlách zase z havarijného poistenia. Najjednoduchšie a najrýchlejšie je možné nahlásiť škodovú udalosť cez ONLINE hlásenie škodových udalostí na www.online.groupama.sk v časti Hlásenie škodových udalostí.„Klientom v prípade škodovej udalosti odporúčame zamedziť ďalšiemu rozširovaniu škody. Následne je potrebné škodu dôkladne zdokumentovať, nafotiť, natočiť na video a spísať zoznam všetkých poškodených vecí. Poškodené veci zároveň odporúčame až do vykonania obhliadky poisťovne nevyhadzovať,“ dodáva I. Bobošík.

Ďalšie výstrahy

Slovenský hydrometeorologický ústav zároveň vydal ďalšie výstrahy pred búrkami a ďalšími prívalovými dažďami, ktoré zasiahnu Slovensko v najbližších dňoch. Ku koncu pracovného týždňa a cez víkend by mala byť meteorologická situácia už stabilizovaná.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky

Stojí za ňou brandingová agentúra GALTON Brands

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon pre Slovensko a Českú republiku v segmente dioptrických skiel.

Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie

Nečakané rozšírenie koronavírusu postavilo populáciu a taktiež rôzne priemyselné odvetvia pred výzvy v mnohých oblastiach života.