Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Búrky zasiahli celé Slovensko. Škody na majetku sú v tisícoch

Prívalové dažde, ktoré zasiahli viaceré časti Slovenska, spôsobili škodové udalosti s nákladmi na opravu v tisícoch eur.

Najviac ničila voda

Povodne, krupobitie či víchrice sú najčastejšie riziká, ktoré sa vzťahujú na nahlásené škodové udalosti z uplynulých dní.„V poisťovni Groupama sledujeme situáciu a s poškodenými klientmi aktívne komunikujeme. Búrky zasiahli takmer celé územie Slovenska, pričom klienti nám hlásia škodové udalosti od Senca až po Humenné. Evidujeme desiatky škodových udalostí, ktorých náklady na opravu budú v tisícoch eur,“ informuje PR konzultant poisťovne Groupama, Ivan Bobošík.

Medzi najčastejšie hlásené škody v poisťovni Groupama patria vytopené pivnice, garáže, zatopené rodinné domy, rozbité okná, popadané stromy a poškodený majetok v záhradách klientov. Intenzívne dažde a lejaky ničili aj zaparkované vozidlá, ktoré boli poškodené následkom zatopenia či krupobitím.

Ako škodu nahlásiť?

Po škodách na domoch, bytoch, chatách či záhradách môžu klienti hlásiť škodové udalosti z poistenia nehnuteľností a domácností. Pri škodách na vozidlách zase z havarijného poistenia. Najjednoduchšie a najrýchlejšie je možné nahlásiť škodovú udalosť cez ONLINE hlásenie škodových udalostí na www.online.groupama.sk v časti Hlásenie škodových udalostí.„Klientom v prípade škodovej udalosti odporúčame zamedziť ďalšiemu rozširovaniu škody. Následne je potrebné škodu dôkladne zdokumentovať, nafotiť, natočiť na video a spísať zoznam všetkých poškodených vecí. Poškodené veci zároveň odporúčame až do vykonania obhliadky poisťovne nevyhadzovať,“ dodáva I. Bobošík.

Ďalšie výstrahy

Slovenský hydrometeorologický ústav zároveň vydal ďalšie výstrahy pred búrkami a ďalšími prívalovými dažďami, ktoré zasiahnu Slovensko v najbližších dňoch. Ku koncu pracovného týždňa a cez víkend by mala byť meteorologická situácia už stabilizovaná.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie

Chladné jesenné dni a hrozba infekcie nás zaháňajú dovnútra, kde by malo byť teplo a bezpečne.

Bezbariérové vozidlo

Bezbariérové vozidlo je ideálnym riešením pre rodiny, taxislužby, rôzne združenia, ktoré potrebujú prevážať vozičkára.

Bezbariérové vozidlo – Citroën Berlingo

Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19

O tejto ponuke dnes ráno NFŠ, a.s. informovala listom ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

Ilustračná vizualizácia.