Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Dovolenka, ktorú si zaslúžite a potrebujete: Pobyty v Piešťanoch

Horúce slnko, nádherné prostredie a liečivá sila vody. Dovolenku by ste si obzvlášť toto leto nemali odopierať.

(Zdroj: Foto: Kúpele Irma, Ensana Health Spa Hotels)

Horúce slnko, nádherné prostredie a liečivá sila vody. Dovolenku by ste si obzvlášť toto leto nemali odopierať, aj keď netúžite po cestovaní za hranice. Rozmaznajte sa wellnessom a kúpeľnými procedúrami doma na Slovensku – na piešťanskom Kúpeľnom ostrove.

Reštart tela a mysle v podobe dovolenkového oddychu je tohto roku dôležitejší, než kedykoľvek predtým. Uplynulé mesiace, ktoré otriasli stereotypom našich pracovných a osobných životov, dali psychike poriadne zabrať. "Dlhodobé vnútorné napätie spôsobené neistotou a zmenou denných rutín môže vyvolať traumatický stres.

Ten je deštruktívny a môže vyústiť až v syndróm vyhorenia," ozrejmuje psychologička Ivana Mirdalíková z katedry psychológie Univerzity Sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Poriadny oddych či preventívnu návštevu lekára by sme nemali odkladať až na čas, kedy nám telo nedá inú možnosť. "Optimálnym prístupom je jednoznačne zdravotná prevencia. Kúpeľná liečba nášmu organizmu okrem dôležitého mentálneho oddychu prináša aj zdravotné procedúry, z ktorých benefituje naše fyzické zdravie," dodáva psychologička Mirdalíková.

Kúpeľné pobyty sú každým rokom populárnejšou dovolenkovou možnosťou. Aj bez lekárskeho predpisu ich volí stále viac Slovákov.

"Za posledné roky evidujeme zvýšený záujem slovenskej verejnosti, ktorá prichádza do kúpeľov relaxovať, načerpať sily a oddýchnuť si od starostí všedného dňa,” informoval Petr Hlaváč, obchodný a marketingový riaditeľ Piešťanských kúpeľov.

Doprajte si toto leto vytúžený odpočinkový pobyt, ktorý na vás čaká na piešťanskom Kúpeľnom ostrove. Obľúbené hotely skupiny Ensana dýchajúce históriou a umením a ich kúpeľné doy vás navrátia do rovnováhy a nabijú energiou, duševne i fyzicky. Postará sa o to tím lekárskych odborníkov a viac ako 60 ozdravujúcich liečebných procedúr využívajúcich vlastnosti termálnych a minerálnych vôd a bahna. Rozmaznajú vás aj vyvážené gastronomické zážitky a moderné wellness centrum s vodným a saunovým svetom a priestrannou veľkou výrivkou. Aby ste domov odchádzali zo svojej najlepšej dovolenky v živote.

Všetko o vysnívanej dovolenke na Kúpeľnom ostrove nájdete na webovej stránke spoločnosti Ensana.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh

Helske vyrába na Spiši stopercentný slovenský produkt.