Utorok, 29. september, 2020 | Meniny má Michal, MichaelaKrížovkyKrížovky

10 vylepšení ekologických tepelných izolácii

Ekologické tepelné izolácie zabezpečia nielen zdravú klímu v dome, prinášajú aj mnohé ďalšie výhody.

(Zdroj: Knauf Insulation)

Záujem o ekologické stavebné materiály na Slovensku stále rastie. Vďaka nim získavajú rodinné domy na cene i na komforte bývania. Pred 10 rokmi bola uvedená na trh radu produktov minerálnej izolácie na báze technológie ECOSE®, teda ekologickej výroby izolácie vďaka unikátnemu spájaniu minerálnych vlákien bez formaldehydu a fenolov. Za túto dobu sa potvrdilo, že tento trend je správny. Tu je 10 dôvodov, prečo sa každé euro investované do využitia produktov ECOSE® TECHNOLOGY, teda radov Unifit, NatuRoll, Akustik a Mineral Plus, vyplatí.

Kde vo vašom dome môžete skvelé vlastnosti minerálnej vlny s ECOSE® TECHNOLOGY využiť?

1. Neobsahujú škodlivé látky

Spojivo s ECOSE® TECHNOLOGY neobsahuje žiaden pridaný formaldehyd, fenoly, akrylové živice ani umelé farbivá, neuvoľňujú teda do interiéru škodlivé emisie.

2. Ekologické spojivo na prírodnej báze

Sú vyrobené s použitím prírodného spojiva z rýchlo obnoviteľných materiálov. Zabezpečia, aby bola stavba ekologická, trvalo udržateľná a šetria životné prostredie.

3. Vysoká úroveň kvality vnútorného prostredia

Výrobky s ECOSE® TECHNOLOGY majú zlatý certifikát najvyššej úrovne za vnútornú kvalitu vzduchu od renomovanej medzinárodnej spoločnosti Eurofins, ktorý zaručuje splnenie prísnych noriem týkajúcich sa vylučovania emisií do interiéru.

4. Overená životnosť

Ich trvanlivosť je potvrdená, produkty si dlhodobo zachovávajú svoje efektívne vlastnosti.

5. Odlišné na prvý pohľad

Sú ľahko rozoznateľné, pretože sú prirodzene hnedé, čo je dôkazom, že pri ich výrobe neboli použité bieliace činidlá.

6. Nízka prašnosť

Izolácie s technológiou ECOSE® vytvárajú veľmi nízku úroveň prachu, čo prispieva k pohodlnejšej manipulácii počas realizácie.

7. Jednoduchá manipulácia

Minerálne izolácie s technológiou ECOSE® sú mäkké, dobre skladovateľné v praktických baleniach a ľahko sa s nimi manipuluje.

8. Odporúčané skúsenými

ECOSE® TECHNOLOGY bola navrhnutá tak, aby stavbárom zlepšovala prácu a skúsenosti s minerálnou izoláciou.

9. Nízka zabudovaná energia

Majú o 70 % nižšiu energetickú náročnosť výroby ako tradičné produkty, čo má priaznivý dopad na životné prostredie.

10. Prispievajú k hodnoteniu zelenej budovy

Produkty s technológiou ECOSE® prinášajú cenné body pre udržateľné budovy v certifikačných systémoch ako BREEAM a LEED.

www.knaufinsulation.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Brick Award 2020: Pocta kvalitnej tehlovej architektúre

Víťazi ceny Brick Award 2020 zaujali porotu odvážnymi architektonickými konceptmi pre udržateľné a perspektívne priestory.

Lokalita: Katowice, Poland. Architekti: BAAS Arquitectura, Barcelona/Spain with Grupa 5 architekci, Warsaw/Poland and Małeccy biuro projektowe, Katowice/Poland

Union prepláca doplatky za lieky do 18 rokov neobmedzene

Účty za lieky v prípade detí, ktoré sú viac doma ako v škole, môžu narobiť poriadny prievan v peňaženke.

UPC teraz ponúka internet 300 Mb/s len za 10,90 €

Jesenná ponuka od UPC prináša viac rýchlosti a hodnoty za menej peňazí, a k tomu veľa darčekov.