Nadšenci behu darovali košickej ZOO viac ako 2000 EUR

​​​​​​​VII. ročník obľúbeného bežeckého podujatia Marelli Beh v ZOO hostil viac ako 400 bežcov z celého východu.

Marelli závod v Kechneci pri Košiciach, v ktorom pracuje viac ako 1000 zamestnancovMarelli závod v Kechneci pri Košiciach, v ktorom pracuje viac ako 1000 zamestnancov

VII. ročník obľúbeného bežeckého podujatia Marelli Beh v ZOO hostil viac ako 400 bežcov z celého východu. Beh medzi stálymi zvieracími obyvateľmi si vychutnali deti aj dospelí a svojou účasťou podporili košickú ZOO čiastkou, ktorá presiahla 2000 EUR.

Beh košickou ZOO sa už celé roky teší veľkej obľube. Pri zrode myšlienky behu chodníčkami pomedzi zvieracích obyvateľov chceli organizátori ukázať ZOO z inej perspektívy. Beh sa pravidelne koná v skorých jarných mesiacoch, avšak tento rok sa kvôli pandémii koronavírusu konal na prelome leta a jesene. „Osobne som veľmi rád, že sa nám podarilo beh zorganizovať a napriek prísnym hygienickým opatreniam si ho v prvú septembrovú nedeľu užilo mnoho priaznivcov behu i zvierat, ktoré nenahraditeľne dopĺňajú jedinečnú atmosféru tohto podujatia. Tradične si prišli do ZOO zašportovať aktívni športovci, ale aj rodiny s deťmi,“ uviedol organizátor behu Tomáš Gáll.

Tohtoročný beh v košickej ZOO ohrozila pandémia koronavírusu hneď dvakrát. „Na jar sa beh nemohol konať z dôvodu zrušenia všetkých športových podujatí. Potom prišla dilema, či vôbec nájdeme partnera, ktorý v tomto nestabilnom období podporí športové podujatie po uvoľnení opatrení,“ vysvetľuje Tomáš Gáll. „Obrovská vďaka preto patrí spoločnosti Marelli, ktorá napriek všetkému do toho išla s nami a pomohla nám nielen priniesť ľuďom zážitok z behu „v divočine“, ale najmä podporiť fungovanie ZOO po ťažkom období niekoľkých mesiacov, kedy zívala prázdnotou. Nie preto, že by ju ľudia nechceli navštíviť, ale preto, že im to nebolo umožnené.“

Marelli Beh v ZOO 2020 je jedným z ôsmich behov, ktoré tvoria sériu Charity run tour. Výťažok z týchto podujatí je venovaný na podporu jednotlivcov alebo organizácií, ktoré potrebujú pomoc. V poradí piaty beh podporil práve košickú ZOO.

Symbolický šek odovzdali riaditeľovi košickej ZOO Erichovi Kočnerovi riaditeľ závodu spoločnosti Marelli Ján Vajda a zakladateľ Projektu Active life a organizátor Marelli Behu v ZOO Tomáš Gáll. „Je mi veľkým potešením, že sa nám spoločnými silami podarilo zorganizovať beh, ktorého výsledkom je podpora košickej ZOO,“ povedal Ján Vajda a dodal: „Zoologická záhrada je miestom oddychu, relaxu a objavovania zvieracej ríše malých aj veľkých návštevníkov. Bola a zrejme stále je, rovnako, ako množstvo ďalších spoločností, ochromená ťažkým obdobím, ktoré prinieslo ochorenie COVID-19. Verím, že náš projekt aspoň malou troškou pomôže dopady pandémie na fungovanie ZOO v Košiciach zmierniť,“ ukončil Ján Vajda.

Riaditeľ ZOO Erich Kočner pri preberaní šeku neskrýval dojatie. „Toto miesto je nielen domovom mnohých zvieracích obyvateľov, ale aj miestom, ktoré navštevujú rodiny s deťmi z celého okolia, či Slovenska a zahraničia. Beh v ZOO je jedinečným podujatím, ktorému sa každý rok tešíme. Za všetkých našich „obyvateľov“ ďakujem. Organizátorom za odvahu usporiadať podujatie za tak ťažkých podmienok a všetkým bežcom za ich návštevu a podporu.“

Spoločnosť Marelli je jedným z popredných svetových nezávislých dodávateľov pre automobilový priemysel. S približne 62 000 zamestnancami na celom svete, MARELLI zahŕňa 170 závodov a výskumných a vývojových centier v Ázii, Amerike, Európe a Afrike, spolu 24 krajín. Marelli na Slovensku zamestnáva viac ako 1 000 ľudí a sídli v priemyselnom parku v Kechneci.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. dm podporila sumou 6 475 eur realizáciu projektu Základnej školy
  2. Na zdraví záleží
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  6. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  7. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  8. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 189
  2. Každý piaty zomrie 9 100
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 779
  4. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 6 669
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 810
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 733
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 509
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 2 732
SkryťVypnúť reklamu

dm podporila sumou 6 475 eur realizáciu projektu Základnej školy na ulici Eliáša Lániho v Bytči „EDUVITAL strecha“.

2 h

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.

INZERCIA 12 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.

INZERCIA 12 h
SkryťZatvoriť reklamu