Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Kreatívne učenie

Zaujať deti je v dnešnej digitálnej dobe veľmi ťažké.

Kreatívne učenieKreatívne učenie (Zdroj: pixabay.com)

Dnešné deti vyrastajú v dobe plnej obrazoviek a technológii. Stimulácia detských zmyslov a rozvoj ich kreativity je čím ďalej tým zložitejší a namáhavejší. Kreativita má v živote našich detí obrovský zmysel, dovoľuje im vyjadrovať ich pocity, myšlienky a nálady. Umožňuje uspokojovať a porozumieť detským potrebám. Je to jedna z najcennejších vlastností, aké môžu mať nielen deti. Každé má inú úroveň kreativity a tvorivosti, ktorá sa dá ďalej rozvíjať a zlepšovať. Učenie pomocou tvorivých činností je jednou z najlepších možností na rozvoj a vzdelávanie detí. Pre tento proces sú potrebné rôzne pomôcky a knihy.

V rámci ponuky kresťanského internetového kníhkupectva, yzop.sk nájdete aj produkty na podporu kreativity a tvorivosti detí. Z ponuky vyberáme priamo z našej dielne Biblické maľovanky a Pexeso.

Biblická maľovanka - Nová Zmluva I. Biblická maľovanka - Nová Zmluva I. (zdroj: yzop.sk)

Biblická maľovanka – Stará zmluva I. a Biblická maľovanka – Nová zmluva I.
Na svojich 16 stranách, každá maľovanka obsahuje 8 biblických príbehov vybratých so Starej a Novej zmluvy, ktoré si môžu deti podľa predlohy alebo vlastnej kreativity vymaľovať. Pri každom príbehu je uvedená aj skratka biblického textu, v ktorej knihe a kapitole je príbeh vyrozprávaný. Okrem kreativity si deti precvičujú a zlepšujú svoje motorické schopnosti. A z každej stánky maľovanky sa naučia niečo nové o Pánu Bohu. Maľovanky sú vhodné ako pomôcky na vyučovanie náboženstva, nedeľnej besiedky alebo domáce vzdelávanie.

Biblická maľovanka - Stará zmluva I. Biblická maľovanka - Stará zmluva I. (zdroj: yzop.sk)

Okrem Biblických maľovaniek sme si pre vás pripravili aj Pexeso – Biblické príbehy. Obsahuje 18 unikátnych ilustrovaných hracích kartičiek s rôznymi príbehmi Novej zmluvy. V rámci hracieho plánu je okrem pravidiel hry aj popis všetkých párov hracích kartičiek, pri ktorých je uvedené aj miesto, biblický text, kde je v Novej zmluve daný príbeh napísaný. Pri tejto hre zažijú zábavu nie len deti, ale aj ich rodičia a naučia sa niečo nové o tom aké skutky konal Pán Ježiš Kristus.

Pexeso Biblické príbehy Pexeso Biblické príbehy (zdroj: yzop.sk)

Ďalšie zaujímavé pomôcky, hry a knihy pre deti, ktoré sme si pre vás pripravili a pripravujeme nájdete na stránkach internetového kresťanského kníhkupectva, yzop.sk. Pre rozvoj detskej kreativity a uspokojenie duše stále svoju ponuku rozširujeme o nové a nové tituly. Aktuálne a ďalšie zaujímavé informácie nájdete aj na našom facebooku - @eshopyzop.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line