Utorok, 1. december, 2020 | Meniny má EdmundKrížovkyKrížovky

Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?

Na hotovosť sme ešte nezanevreli. Svedčí o tom aj narastajúci počet bankomatov.

Niekto by si mohol povedať, načo sú bankomaty, keď stále viac využívame platby kartou, hodinkami, mobilom alebo nakupujeme online. Bankomaty sa však tešia stále obrovskému záujmu a vzhľadom na snahu bánk, znižovať množstvo hotovostných operácií v pobočkách, ale aj aktuálnu situáciu okolo Korony, sú bankomaty stále viac vyhľadávané nielen pre výbery, ale aj pre vklady na účet či dobíjanie kreditu na telefóne.

Najviac bankomatov s možnosťou vkladu má na Slovensku Tatra banka, ktorá začala prevádzkovať vkladové bankomaty pred vyše 2 rokmi.„S výmenou bankomatov za nové Bankomaty 2.0 s možnosťou vkladu i výberu sme začali v roku 2018 a ku dnešnému dňu máme pre svojich klientov k dispozícii 136 takýchto bankomatov. Naďalej postupne inštalujeme nové bankomaty a tiež vymieňame staršie bankomaty za nové, s možnosťou vkladu. Bankomaty pritom umiestňujeme nielen do veľkých miest, ale vo veľkej miere do menších miest, v ktorých nemáme pobočku, aby klienti mohli využívať hotovostné služby aj v danom meste. Do konca roka ešte pribudnú ďalšie Bankomaty 2.0 v mestách ako Piešťany, Prievidza, Levice, Trenčín, Žilina či Komárno. Zároveň klienti majú k dispozícii 66 bankomatov na vklad a výber Raiffeisen banky, ktoré môžu využívať už od roku 2012,“ upresnila Linda Lalinská, PR manažérka v Tatra banke.

Čo všetko vybavíte v Bankomatoch 2.0

Nové recyklačné bankomaty Tatra banky sú jedinečné v tom, že peniaze, ktoré do nich klienti vložia okamžite vydávajú pri výbere. Tak je bankomat sebestačnejší a nevyžaduje tak časté plnenie. Vyberať môžete hotovosť aj mobilom, bez použitia platobnej karty. Stačí si v mobilnej aplikácii Tatra banka zvoliť sumu, ktorú chcete vybrať, a v bankomate zadať kód, ktorá vám aplikácia vygeneruje. Pre aktiváciu výberu mobilom v bankomate stačí u starších bankomatov stlačiť ľubovoľné tlačidlo a pri nových Bankomatoch 2.0 sa dotknúť obrazovky. Následne sa zobrazí pole, kam zadáte kód.

Načítavam video...

Okrem výberu teda môžete v bankomate realizovať aj vklad na účet v Tatra banke, ku ktorému máte platobnú kartu. V rámci jednej transakcie môžete vložiť viac krát po sebe až po 200 ks bankoviek a tie sa pripíšu na účet ako jeden vklad. V blízkej budúcnosti plánuje Tatra banka sprístupniť aj možnosť vkladať aj na iné účty v rámci banky. Už čoskoro teda budete môcť cez bankomat zaplatiť aj účty za elektrinu a podobne.

Okrem toho si v bankomate môžete zobraziť zostatok na účte, zmeniť PIN ku karte alebo dobiť kredit u svojho operátora.

Vždy aktuálny zoznam bankomatov nájdete na stránke banky.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

FMMR svojím výskumom reaguje na aktuálne živé témy

Odborníci na UMIK sa venujú aj životnému prostrediu a jeho obnove.

Vianočné vydanie magazínu SME Ženy

Nový mesačník nájdete v stánkoch od 26. novembra 2020.

Slovenské „šampanské“, za ktorým sa skrýva príbeh lásky

Keď život chutí už 195 rokov. Každá spoločnosť má svoju históriu, avšak nie za každou stojí aj príbeh lásky.