Pondelok, 30. november, 2020 | Meniny má Ondrej, AndrejKrížovkyKrížovky

Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19

Ilustračná vizualizácia.Ilustračná vizualizácia. (Zdroj: NFŠ, a.s.)

NFŠ, a.s. ponúka príslušným verejným orgánom priamo na Národnom futbalovom štadióne priestor pre umiestnenie najmenej 72 špeciálnych nemocničných lôžok pre liečbu pacientov s COVID-19. Prízemné priestory majú vjazd z bočnej ulice, sú vybavené modernou vzduchotechnikou, majú dostatočné sociálne zázemie a umožňujú aj vhodné oddelenie pacientov od lekárskeho personálu. O tejto ponuke dnes ráno NFŠ, a.s. informovala listom ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

"Nie sme experti v oblasti zdravotníctva, ale túto možnosť sme konzultovali s odborníkmi. Všetkých 72 lôžok vieme napojiť na zdroj elektrickej energie, pričom samotný štadión je vybavený záložným zdrojom, ktorý dokáže plne saturovať potreby celého komplexu pri totálnom výpadku elektrického prúdu," povedal predseda predstavenstva NFŠ, a.s. Pavel Komorník a dodal, že oficiálnu ponuku firma adresovala priamo ministrovi zdravotníctva Marekovi Krajčímu.

Podľa Pavla Komorníka je NFŠ, a.s. pripravená okamžite po prejavení záujmu zo strany verejných inštitúcií poskytnúť plnú súčinnosť pri adaptácii daného priestoru na poľnú nemocnicu. "Čakáme teraz na reakciu zodpovedných. Sme pripravení predviesť prípadným expertom aj ďalšie priestory v komplexe štadióna, ktoré by mohli takémuto účelu slúžiť a ktorých využitím by sa zásadne zvýšila kapacita takéhoto riešenia," povedal na záver Pavel Komorník a dodal, že firma vníma túto svoju aktivitu ako samozrejmý prejav spoločenskej zodpovednosti v časoch, kedy je to povinnosťou každého, kto takéto alebo nejaké iné možnosti má.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Virtuálne prechádzky ako pomoc turistom pri orientácií

Virtuálne prechádzky ako pomoc turistom pri orientácií pozdĺž maďarsko-slovenských hraníc.

3D virtuálne prechádzky pozdĺž maďarsko-slovenských hraníc

Cieľom projektu s názvom CBC Tours (SKHU/1801/1.1/001) je mobilizovať cestovný ruch v maďarsko-slovenskom pohraničnom regióne.

METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde

Bývanie v novom centre hlavného mesta prezentujúce mestský životný štýl.