Sobota, 28. november, 2020 | Meniny má HenrietaKrížovkyKrížovky

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

(Zdroj: Adobe Stock)

Do košíka v obchode si ich vkladáme tak často, až ich považujeme za samozrejmosť v regáloch. Jablká sú typickým slovenským jesenným ovocím, a aj preto si ich vieme vychutnať na sto spôsobov - surové, ako súčasť ovocných šalátov, ale obľúbené sú aj jablkové koláče alebo kvalitné džúsy či mušty. Podľa prieskumu agentúry 2muse, ktorý si v máji minulého roka nechala vypracovať spoločnosť BILLA, patria jablká do top trojice najobľúbenejších druhov ovocia Slovákov.

Sladučkú chuť červených jabĺk, ale aj charakteristickú kyslosť zelených odrôd, sme si pripomenuli vďaka Medzinárodnému dňu jablka. Tento deň každoročne pripadá na 21. októbra a potvrdzuje, že jablká sú od nepamäti dôležitou súčasťou nášho jedálnička. Jablone nájdeme azda v každej slovenskej záhrade a sú symbolom nášho ovocinárstva.

Sieť supermarketov BILLA ako líder v spolupráci s domácimi pestovateľmi oslávila pri príležitosti Medzinárodného dňa jablka nielen tradíciu tohto ovocia na Slovensku, ale aj spoluprácu so slovenskými farmármi a dodávateľmi. "Jablko je pre nás symbolom poctivej práce slovenských pestovateľov. Aj preto sme sa rozhodli našich zákazníkov v prevádzke na Bajkalskej ulici v Bratislave obdarovať jablkami zo slovenských sadov, na ktoré sme vytlačili jedlé logo Doba slovenská. V BILLA si ceníme tradičné slovenské produkty a podporujeme ľudí, ktorí ich pestujú či vyrábajú. Zároveň veríme, že takýmto milým darčekom zo sadov v Dunajskej Lužnej sme našich zákazníkov potešili a vyčarili im úsmev na tvári aj v týchto neistých časoch," povedala Kvetoslava Kirchnerová, hovorkyňa BILLA. Ako sa zákazníci tešili z netradičného, ale chutného a zdravého darčeka, si pozriete vo videu.

Načítavam video...

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu

Trvanlivé potraviny a drogériu ľuďom v núdzi môžete darovať v predajniach alebo cez Tesco Online nákupy do 3. decembra.

Aké sú dopady pandémie na financie ľudí?

Niektorí prišli o odmeny, iným sa znížil plat.

METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde

Bývanie v novom centre hlavného mesta prezentujúce mestský životný štýl.