Dopad krízy na firmu zmierni strednodobý prenájom vozidla

Najväčším rizikom, ktorému v súčasnosti čelí oblasť lízingu, je zvýšenie insolventnosti firiem.

Ide predovšetkým o tie spoločnosti, ktorých prevádzka bola počas prvej vlny krízy spôsobenej pandémiou uzatvorená, a ktoré sú uzatvorené alebo ostali bez zákazníkov aj v druhej vlne koronakrízy. Najviac ohrozené sú pritom malé a stredne veľké podniky. „Situáciu dôkladne sledujeme a s našimi klientami neustále komunikujeme. Pre mnohých z nich hľadáme riešenia, ako im pri splnení dohodnutých kritérií poskytnúť na určitý čas čiastočnú úľavu,“ hovorí Michal Duška, obchodný riaditeľ Arval Slovakia, jedného z najväčších poskytovateľov operatívneho lízingu.

Operatívny lízing ako jeden z najflexibilnejších produktov

Podľa Michala Dušku je operatívny lízing z pohľadu lízingových produktov jedným z najflexibilnejších, preto je vhodný takmer do každej situácie a podmienok na trhu. Klientom poskytuje väčší rozsah služieb a zároveň aj viac možností pri zmene kontraktu. „V čase krízy, ako je napríklad aj súčasná spôsobená pandémiou koronavírusu, si klienti vedia kontrakt vhodnejšie prispôsobiť aktuálnej situácií. Dopad krízy na ich podnikanie by tak v tomto prípade mohol byť menší,“ tvrdí obchodný riaditeľ Arval Slovakia.

Využite Mid Term Rental, radí Arval

Aktuálna situácia sa neustále vyvíja a prechádza náhlymi zmenami. Aj z toho dôvodu Arval Slovakia odporúča malým a stredným podnikom využiť skôr ponuku strednodobého prenájmu - Mid Term Rental, kým sa situácia vyjasní. „Po skončení zmluvy sa firmy budú vedieť neskôr rozumnejšie rozhodnúť, či vozidlo aj naďalej potrebujú a flexibilne prejdú na dlhodobý prenájom alebo nám auto vrátia,“ hovorí Michal Duška. Pri strednodobom prenájme si klient volí iba kategóriu vozidla. Auto má okamžite k dispozícii a môže ho flexibilne využívať od jedného až po 24 mesiacov. „Momentálne máme dostatočnú skladovú zásobu takýchto vozidiel pre prípady, kedy by naši klienti, ako aj potenciálni noví zákazníci potrebovali práve takéto okamžité a flexibilné riešenie. Zároveň je toto riešenie ekonomickejšie, ako požičanie si vozidla z krátkodobej požičovne,“ objasňuje Michal Duška.

Viac informácií nájdete na www.arval.sk.

O spoločnosti Arval Slovakia:

Spoločnosť Arval Slovakia, člen finančnej skupiny BNP Paribas, bola založená v roku 2004. Špecializuje sa na operatívny lízing automobilov s plným servisom pre malé, stredné podniky a veľké spoločnosti a patrí medzi lídrov na trhu. Svojim zákazníkom poskytuje fleetové riešenia na mieru, odborné poradenstvo, 24-hodiný zákaznícky servis a plnú starostlivosť o vozový park klienta. Klienti majú k dispozícii online služby My Arval, ktoré prehľadne združujú informácie o vozovom parku spoločnosti. Spoločnosť je držiteľom ocenenia Slovak Superbrands za rok 2018 a 2019.

O spoločnosti Arval:

Spoločnosť Arval vznikla v roku 1989 ako člen globálnej finančnej skupiny BNP Paribas. Špecializuje sa na poskytovanie lízingu automobilov pre malé a stredné podniky a veľké spoločnosti. Svojim klientom poskytuje fleetové riešenia na mieru, ktoré optimalizujú pracovné zaťaženie ich zamestnancov a umožňujú outsourcing všetkých rizík spojených s prevádzkou vozového parku. Arval poskytuje odborné poradenstvo a plnú starostlivosť o vozové parky svojich klientov s viac ako 1 257 662 vozidlami v správe v 29 krajinách sveta, v ktorých zamestnáva viac ako 7 025 pracovníkov.

Arval je zakladajúcim členom skupiny Element-Arval Global Alliance, ktorá je celosvetovým lídrom v oblasti operatívneho lízingu a spravuje viac ako 3 milióny vozidiel v 50 krajinách sveta. V rámci skupiny BNP Paribas sa spoločnosť Arval radí medzi hlavné podnikateľské aktivity retailového bankovníctva.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. Slováci sa môžu tešiť! Prichádza revolučná lotéria
  2. Tento rok Slováci vyhrajú!
  3. Taste of Ireland in Bratislava
  4. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku
  5. dm podporila sumou 6 475 eur realizáciu projektu Základnej školy
  6. Na zdraví záleží
  7. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 273
  2. Každý piaty zomrie 9 383
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 771
  4. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 5 411
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 822
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 734
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 511
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 2 590
SkryťVypnúť reklamu

Zlatý Bažant spúšťa národnú súťaž o lístky na Majstrovstvá sveta v hokeji, hlavnou cenou bude auto Škoda Karoq Sportline.

1 h

Local show Irish Elements is set to perform at the historical DPOH Theatre in Bratislava on the 24th May 2024.

1 h

Posledný prevádzkový deň tejto reštaurácie bude 31. marca 2024.

INZERCIA 2 h
SkryťZatvoriť reklamu