Pondelok, 30. november, 2020 | Meniny má Ondrej, AndrejKrížovkyKrížovky

BILLA podáva v kritickom období pomocnú ruku ľuďom z kultúry

Spoločnosť BILLA podáva pomocnú ruku ľuďom pôsobiacim v slovenskej kultúre.

(Zdroj: BILLA)

Spoločnosť BILLA podáva pomocnú ruku ľuďom pôsobiacim v slovenskej kultúre. Prostredníctvom čiastočných úväzkov im umožní preklenúť kritické obdobie spôsobené pandémiou, počas ktorého ostali tisíce ľudí z kultúrnej obce bez príjmu. Zákazníci BILLA možno stretnú v žlto-červených farbách okrem osvetľovačov, kamerových technikov či zvukárov aj niektoré známe osobnosti kultúrnej scény.

Prvá vlna pandémie ochorenia COVID-19 a s ňou súvisiace nevyhnutné opatrenia zanechali v slovenskej kultúre spúšť. Ľudia pracujúci v tomto segmente sa z nej začali zviechať iba nedávno. Druhá vlna však mnohým z nich znemožnila ďalej pracovať. Svoje rezervy veľa z nich vyčerpalo počas prvej vlny. Najsilnejším hlasom, ktorý sa v súčasnosti v prospech umelcov angažuje, je režisér Nikita Slovák. On sám ostal od marca bez príjmu, rovnako ako tisíce ďalších jeho kolegov z branže. Aj v mene ostatných sa obrátil na spoločnosť BILLA, aby celej kultúrnej obci sprostredkoval možnosť, ako preklenúť kritické obdobie.

BILLA ponúkne svoje voľné pracovné miesta, ľuďom pôsobiacich v kultúre. Ide prioritne o obslužný personál, osvetľovačov, kamerových technikov či zvukárov. "Kultúra, to nie sú iba známi herci a speváci, ale tisíce ľudí, ktorí musia pripraviť scénu, nastaviť zvuk, spracovať video, napísať scenár, natiahnuť káble, navrhnúť a ušiť kostýmy, postaviť koncertné pódiá a podobne. Práca v kultúre bola vždy trochu neistá, ale viacerým už dochádzajú aj posledné rezervy, a ešte väčšiemu počtu ľudí sa už celkom minuli. Ďakujeme, že BILLA mnohým z nás a našim rodinám pomôže prekonať ťažké časy,” povedal režisér Nikita Slovák.

Zákazníci BILLA možno stretnú v žlto-červených farbách okrem osvetľovačov, kamerových technikov či zvukárov aj niektoré známe osobnosti kultúrnej scény. Obsadzovať budú najmä pozície v dennom aj nočnom dokladaní tovaru, nájdete ich za pokladňou, či v pekárni. "Sme radi, že môžeme takouto formou pomôcť slovenskej kultúre. Verejnosť často vníma najmä ľudí vo svetle reflektorov a až táto kríza ukázala aj ľudí za oponou. Sme si istí, že do kolektívov v predajniach BILLA rýchlo a ľahko zapadnú. Poskytneme im zaškolenie i ľudskú podporu, aby zvládli prácu v obchode v čase koronakrízy čo najlepšie," uzavrel Peter Lackó, vedúci oddelenia ľudských zdrojov spoločnosti BILLA.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Virtuálne prechádzky ako pomoc turistom pri orientácií

Virtuálne prechádzky ako pomoc turistom pri orientácií pozdĺž maďarsko-slovenských hraníc.

3D virtuálne prechádzky pozdĺž maďarsko-slovenských hraníc

Cieľom projektu s názvom CBC Tours (SKHU/1801/1.1/001) je mobilizovať cestovný ruch v maďarsko-slovenskom pohraničnom regióne.

METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde

Bývanie v novom centre hlavného mesta prezentujúce mestský životný štýl.