Pondelok, 30. november, 2020 | Meniny má Ondrej, AndrejKrížovkyKrížovky

Fakulta drží tempo so súčasnými i budúcimi trendmi

Vyberte si školu s jasnými cieľmi a víziami.

KOŠICE. Fakulta, ktorá reaguje na aktuálne trendy a neustále napreduje. Tento popis v skratke vystihuje Fakultu materiálov, metalurgie a recyklácie (FMMR) Technickej univerzity v Košiciach.

FMMR sa radí medzi atraktívne a moderné fakulty s dlhodobými tradíciami. Zvyšovanie kvality vo všetkých smeroch považuje za jednu zo svojich hlavných priorít a systematicky na nej pracuje.

Trend vodíkových technológií

Počas tohto roka rozbehla FMMR viacero spoluprác na medzinárodnej i národnej úrovni. FMMR bola lídrom pri vypracovaní štúdie na zistenie potenciálu vodíkových technológií šitých na mieru pre Košický samosprávny kraj. Projekt pod názvom Hydrogen+ Strategy for Košice Region predstavil tím odborníkov v marci 2020.

FMMR sa podrobne zaoberá výskumom vodíka, pretože je jedným z kľúčových obnoviteľných zdrojov, na ktoré sa v posledných rokoch upriamuje výrazná pozornosť svetových ekonomík vrátane vedeckej, obchodnej, politickej i verejnej komunity.

Mladí perspektívni inžinieri

FMMR tiež participuje na rozvoji priemyslu budúcnosti. Vzdeláva mladých šikovných ľudí, ktorí nájdu uplatnenie v dynamicky sa rozvíjajúcom elektromobilovom segmente.

FMMR je členom technického poradného výboru najväčšieho Slovenského batériového projektu Inobat Auto. Inobat Auto je známym európskym výrobcom inteligentných batérií do elektromobilov, ktoré sa svojím inovatívnym konceptom výraznejšie presadzujú na medzinárodnom automobilovom trhu.

Podpora technických talentov

Fakulta je známa tým, že výrazne prepája teóriu s praxou, jej študenti sa už počas štúdia začleňujú do reálneho výrobného procesu vo firmách. Viacerí z absolventov FMMR vďaka jej úzkej spolupráci s mnohými významnými spoločnosťami neskôr plynule prechádzajú z vysokoškolskej praxe rovno do stredného manažmentu firiem.

Experti z prestížnych inštitúcií

TUKE je taktiež zakladajúcim členom v Slovenskej Batériovej Aliancii, ktorá je aktívnym členom Európskej technologickej a inovačnej platformy Batteries Europe, pracovnej skupiny Task Force Safety.

Záujem o životné prostredie

Fakulta svojou účasťou na projektoch spojených s elektromobilitou a vodíkovými technológiami dokazuje, že environmentálny aspekt jej nie je ľahostajný. Potvrdzuje to zapojenie FMMR do ďalšieho projektu s témou Ľudský kapitál v Európskom vodnom sektore.

Projekt pred rokom zadala pracovná skupina Human Capital v platforme Water Europe pre European Junior Water Programme. Ak to epidemiologická situácia dovolí, v decembri tohto roku bude FMMR v Košiciach hostiť všetkých expertov tejto pracovnej skupiny.

Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) si vybrala FMMR a začlenila ju medzi desať slovenských fakúlt v rámci projektu „Prax pre univerzity, riešenia pre firmy 2.0“.

FMMR neustále napreduje a na základe praktických skúseností po absolvovaní mnohých výskumných a tréningových stáží v zahraničí (IST Lisboa, TU Wien, KTH Stockholm, KIT Karlsruhe, Coventry Uni., Vrije Brusel, NTU Singapur) prináša inovácie vo vzdelávacom procese.

Podrobné informácie o štúdiu na FMMR nájdete na webstránke www.fmmr.tuke.sk .

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Virtuálne prechádzky ako pomoc turistom pri orientácií

Virtuálne prechádzky ako pomoc turistom pri orientácií pozdĺž maďarsko-slovenských hraníc.

3D virtuálne prechádzky pozdĺž maďarsko-slovenských hraníc

Cieľom projektu s názvom CBC Tours (SKHU/1801/1.1/001) je mobilizovať cestovný ruch v maďarsko-slovenskom pohraničnom regióne.

METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde

Bývanie v novom centre hlavného mesta prezentujúce mestský životný štýl.