Streda, 20. január, 2021 | Meniny má DaliborKrížovkyKrížovky

Napečte si chutné sušienky s vôňou tymianu bez lepku a laktózy

Horúci čaj, deka a obľúbený film. Pridajte ešte niečo voňavé a naplňte domov teplom jesene.

Skúste napríklad netradičné sušienky s vôňou tymianu podľa receptu od foodblogerky Lenivej kuchárky. Nielenže spríjemnia domáce leňošenie, ale naviac nezaťažia váš žalúdok. A to ani vtedy, keď si nedokážete poradiť s lepkom, či laktózou.

Ingrediencie (na 40 sušienok)

125 g celozrnnej pohánkovej múky

50 g bezlepkovej zmesi na pečenie K-free

50 g strúhaného kokosu

2 ČL speculaas korenia

100 g trstinového cukru

125 g bezlaktózového masla K-free

30 ml brandy

bielok na potretie

čerstvý tymian

Postup

V miske odvážime pohánkovú múku, K-free bezlepkovú zmes na pečenie a strúhaný kokos, pridáme speculaas korenie, trstinový cukor a vareškou premiešame. Pridáme na kocky nakrájané K-free maslo izbovej teploty, prilejeme brandy a rukou vymiesime na hladké cesto. Rozdelíme ho na 2 menšie placky, zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na hodinu do chladničky.

Po uplynutí času cesto vyvaľkáme na múkou pomúčenej podložke na približne 0,5 cm hrúbku a pomocou formičky vykrojíme krúžky, ktoré prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vrchnú stranu sušienok potrieme bielkom a do každej sušienky jemne vtlačíme malú vetvičku tymianu. Sušienky vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C a pečieme 12 minút. Po 6 minútach plech otočíme a pečieme zvyšných 6 minút, aby sa upiekli rovnomerne. Vychladnuté podávame so šálkou horúceho medového čaju.

Všetko potrebné (nielen) na prípravu tohto receptu nájdete v Kauflande. Vychutnajte si bezgluténové špeciality na rôzne spôsoby vďaka širokej ponuke značky K-free, určenej špeciálne pre zákazníkov s intoleranciou na lepok a laktózu.

Ďalšie recepty bez lepku či laktózy od Lenivej kuchárky nájdete v knižnej novinke „Potravinové alergie“ z dielne vydavateľstva ORBIS IN od 26.10.2020 aj v sieti predajní Panta Rhei.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020

Celkový trh s uvedenými vozidlami tak poklesol o takmer 25% oproti roku 2019.

Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách

Digitalizácia má byť o moderných riešeniach, ktoré slúžia ľuďom. Ich zavádzanie do každodenného života je prioritou aj pre DATALAN

Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru

Trend podčiarkujú čísla návštevnosti webstránky poisťovne a stavebnej sporiteľne Wüstenrot