Streda, 20. január, 2021 | Meniny má DaliborKrížovkyKrížovky

Vylepšili svoje služby, 26 ľudí si tak našlo prácu

Zlepšením existujúcich služieb môžu firmy priaznivo vplývať nielen na svojich zákazníkov, ale aj na trh práce a ekológiu

Súčasná situácia nie je vytváraniu nových pracovných miest pozitívne naklonená, čo dokazuje aj krivka nezamestnanosti. Sieť elektropredajní PLANEO Elektro našla spôsob, ako vyjsť v ústrety zákazníkom a inováciou dovozu tovaru vytvorila aj 26 nových pracovných miest. „Pre potreby Dopravy priamo domov sme rozšírili vlastný vozový park a vytvorili nové pracovné miesta pre kuriérov. Prijali sme 22 nových zamestnancov a štyroch sme alokovali z vlastných radov. Dokážeme tak rýchlejšie napĺňať požiadavky našich zákazníkov,“ hovorí Peter Matuška, riaditeľ maloobchodnej siete PLANEO Elektro, ktorá tak mesačne spraví až 3 500 rozvozov a poukazuje aj na aspekt udržateľnosti: „Zákazníkom zároveň odpadá starosť so separovaním odpadov a starého spotrebiča. Ich ekologická likvidácia je plne v našej kompetencii.“

Služba zároveň podporuje predaj v 52 kamenných predajniach PLANEO Elektro, kde pracuje približne 500 zamestnancov. „Prvú vlnu pandémie sme prežili s plným počtom predajní, do druhej sme vošli s dvoma novými. Ich udržanie znamená aj udržanie pracovných miest, obzvlášť v regiónoch s vysokou nezamestnanosťou. Preto sme sa rozhodli naviazať službu Doprava priamo domov aj na naše predajne,“ vysvetľuje Matuška.

Školiteľ Erik Kaľavský dopĺňa, že v predajniach nájdu uplatnenie aj uchádzači o prácu bez praxe: „Síce uprednostňujeme záujemcov so skúsenosťami, obchodný talent však vieme vycítiť aj tam, kde predajcovské zručnosti zatiaľ chýbajú. Kombináciou nadania, snahy a systému školení sme získali už množstvo spoľahlivých zamestnancov.“

Načítavam video...

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020

Celkový trh s uvedenými vozidlami tak poklesol o takmer 25% oproti roku 2019.

Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách

Digitalizácia má byť o moderných riešeniach, ktoré slúžia ľuďom. Ich zavádzanie do každodenného života je prioritou aj pre DATALAN

Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru

Trend podčiarkujú čísla návštevnosti webstránky poisťovne a stavebnej sporiteľne Wüstenrot