Streda, 28. júl, 2021 | Meniny má KrištofKrížovkyKrížovky

Vylepšili svoje služby, 26 ľudí si tak našlo prácu

Zlepšením existujúcich služieb môžu firmy priaznivo vplývať nielen na svojich zákazníkov, ale aj na trh práce a ekológiu

Súčasná situácia nie je vytváraniu nových pracovných miest pozitívne naklonená, čo dokazuje aj krivka nezamestnanosti. Sieť elektropredajní PLANEO Elektro našla spôsob, ako vyjsť v ústrety zákazníkom a inováciou dovozu tovaru vytvorila aj 26 nových pracovných miest. „Pre potreby Dopravy priamo domov sme rozšírili vlastný vozový park a vytvorili nové pracovné miesta pre kuriérov. Prijali sme 22 nových zamestnancov a štyroch sme alokovali z vlastných radov. Dokážeme tak rýchlejšie napĺňať požiadavky našich zákazníkov,“ hovorí Peter Matuška, riaditeľ maloobchodnej siete PLANEO Elektro, ktorá tak mesačne spraví až 3 500 rozvozov a poukazuje aj na aspekt udržateľnosti: „Zákazníkom zároveň odpadá starosť so separovaním odpadov a starého spotrebiča. Ich ekologická likvidácia je plne v našej kompetencii.“

Služba zároveň podporuje predaj v 52 kamenných predajniach PLANEO Elektro, kde pracuje približne 500 zamestnancov. „Prvú vlnu pandémie sme prežili s plným počtom predajní, do druhej sme vošli s dvoma novými. Ich udržanie znamená aj udržanie pracovných miest, obzvlášť v regiónoch s vysokou nezamestnanosťou. Preto sme sa rozhodli naviazať službu Doprava priamo domov aj na naše predajne,“ vysvetľuje Matuška.

Školiteľ Erik Kaľavský dopĺňa, že v predajniach nájdu uplatnenie aj uchádzači o prácu bez praxe: „Síce uprednostňujeme záujemcov so skúsenosťami, obchodný talent však vieme vycítiť aj tam, kde predajcovské zručnosti zatiaľ chýbajú. Kombináciou nadania, snahy a systému školení sme získali už množstvo spoľahlivých zamestnancov.“

Načítavam video...

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Nemusíme dlho bádať, aby sme prišli na to, že strava postavená na čerstvých plodoch je tá najzdravšia.

1 h
Projekt na Šancovej.

Investičná skupina Proxenta získala do portfólia developerský projekt v Bratislave v blízkosti bratislavskej Hlavnej stanice.

3 h

Potreba zmeny životného štýlu na zníženie environmentálneho dopadu rezonuje v rôznych spoločenských a komunitných kruhoch.

4 h