Pondelok, 25. január, 2021 | Meniny má GejzaKrížovkyKrížovky

Máte nápad ako zlepšiť svoje okolie? Radi ho podporíme!

Grant Nápad pre 3 generácie, na podporu komunitného života, je opäť otvorený. Najlepšie projekty získajú 30-tisíc eur.

Grantový program Poštovej banky Nápad pre 3 generácie vznikol s cieľom podporiť aktivity, na ktorých budú spolu participovať deti, dospelí a seniori - teda skupiny ľudí s odlišnými názormi a postojmi. Projekt ich má spojiť pre dobrú vec.„Kedysi žili viaceré generácie spolu - či už v jednom dome, obci alebo meste. Dnes tomu už nie je v takej miere ako v minulosti. Preto bolo našim zámerom opäť spojiť ľudí z rôznych generácií, aby spolu trávili čas, vymieňali si svoje skúsenosti, poznatky, mladí sa učili od starších a naopak,“ hovorí o myšlienke grantu správkyňa Nadácie a koordinátorka grantu Hana Tarabová.

Počas uplynulých 4. ročníkov prijal viac ako 800 žiadostí a medzi najlepšie trojgeneračné projektyz oblasti zdravotníctva, sociálnej pomoci, vzdelávania, športu, či zveľaďovania verejného priestoru rozdelil 100-tisíc eur.

„Napríklad v obci Komoča sme podporili projekt s názvom Bylinky a bosé nohy. Dospelí pripravili terén, postavili vyvýšené záhony, naplnili chodníky rôznorodým prírodným materiálom a osadili nádobu na zadržanie dažďovej vody. Dedkovia zhotovili lavičku, babičky s deťmi vypestovali priesady a zasadili bylinky, o ktoré sa budú starať všetky tri generácie a môžu ich aj ďalej využiť podľa informácií, ktoré získali od odborníka v rámci workshopov ,“ približuje jeden zo skvelých, už zrealizovaných nápadov na spájanie generácii Hana Tarabová.

O grant sa môžu uchádzať mestá, obce, školy, škôlky, neziskové organizácie, ale aj aktívni občania, ktorí chcú urobiť dobrú vec pre svoje okolie. Tento rok si prerozdelia celkovo 30-tisíc eur. Projekty je možné posielať od 29. októbra do 15. decembra 2020. Podrobnosti nájdete na stránke www.pre3generacie.sk .

„Ak aj vy máte nápad, projekt na papieri, z ktorého sa s našou pomocou môže už o pár mesiacov stať realita, pošlite nám ho. Radi podporíme myšlienky, ktoré dokážu zlepšiť život komunity, mesta či obce,“dodáva Hana Tarabová.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Budovanie zelenej značky

Pridajte sa k trendu udržateľnosti a obnoviteľnosti.

35m

Služby spoločnosti Arval Slovakia, ktorá je lídrom trhu operatívneho lízingu u nás, preto musia byť bezchybné.

10 h

Riaditeľ školy Vladimír Vajcík: Za úspechmi našej školy je viac faktorov, najdôležitejší sú však učitelia.

12 h