Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Počúvaním hluku chránime váš sluch

Strata sluchu spôsobená hlukom z povolania je pre pracovníkov vážnym rizikom a pre bezpečnostných technikov významnou výzvou.

Nebezpečným hladinám hluku na pracoviskách je vystavených množstvo pracovníkov. National Institutes of Health uvádza, že na svete si v dôsledku vysokých hladín hluku poškodí sluch 16% až 24% pracovníkov. Na rozdiel od väčšiny ostatných úrazov v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci zostáva riziko straty sluchu často bez povšimnutia.

Najlepším spôsobom, ako chrániť pracovníkov vystavených nebezpečnému hluku, je poznať riziko prostredia a ponúknuť riešenia na mieru.

Prevencia sa začína informovanosťou.

Monitorujte, analyzujte a zisťujte riziká skôr, ako sa u vašich zamestnancov objaví strata sluchu. DEXIS SLOVAKIA prináša na trh riešenie VeriShield Smart Hearing Solution (VSHS) od HONEYWELL, ktorým vylepšíte program bezpečnosti vo vašich podnikoch.

Chrániče sluchu Honeywell VeriShield ™ 300 okrem toho, že chránia sluch, neustále monitorujú hladinu hluku, ktorému je zamestnanec vystavený. Tieto údaje o hladinách hluku majú hodnotu iba vtedy, keď sú zaznamenané a analyzované. Pomocou mobilných dátových zariadení, smartfónov, sú tieto údaje prenášané do cloudového úložiska, kde s nimi môžete ďalej pracovať. Máte tak aktuálnu informáciu o vystavení hluku jednotlivých pracovníkov. To pomáha identifikovať riziká skôr, ako sa pretavia do zdravotných problémov a s tým spojených zvýšených nákladov s odškodnením.

Bezpečnostní technici tak vedia na diaľku monitorovať hladinu hluku a expozíciu pracovníkov, alebo viacerých tímov. Môžete automaticky generovať záznamy, ktoré spoločnostiam pomáhajú dodržiavať predpisy, zvyšovať efektivitu a znižovať náklady na administratívne činnosti.

Získané údaje môžu pomôcť bezpečnostným manažérom zdokonaliť programy na ochranu sluchu ich spoločností vyvinutím personalizovaného systému prístupu k bezpečnosti pracovníkov.

BUĎTE INFORMOVANÝ
• Zistíte, či zamestnanci používajú správne ochranu sluchu,
• Diaľkový prístup k údajom cez smartfón alebo PC,
• Získajte prehľad o zaťažení hlukom v reálnom čase,
• Máte nepretržitý prístup k údajom o hluku u jednotlivcov, tímov, prevádzkach.

POSILNÍTE BEZPEČNOSŤ
• Znížte hluk na bezpečnú úroveň,
• Chrániče s mikrofónom majú funkciu odpočúvania pre kritické rozhovory a alarmy,
• Upozorníte pracovníkov na ich denné limity hluku,
• Zvyšujte povedomie pracovníkov tým, že im ukážete nebezpečenstvo hluku,
• Upozorníte zamestnancov, ktorí nepoužívajú OOP podľa potreby.

ZVÝŠTE ÚČINNOSŤ
• Lepšia a pohodlnejšia ochrana sluchu,
• Znížte časovo náročné administratívne postupy a podávanie správ,
• Zlepšite svoje programy na ochranu sluchu,
• Vypracovaný osobný prístup k bezpečnosti pracovníkov,
• Znížte náklady zjednodušením postupov a šetrením zdrojov.

Súčasťou VSHS je BEZPEČNOSTNÝ WEBOVÝ PORTÁL pre analýzu a VERISHIELD MOBILNÁ APLIKÁCIA, ktorá umožňuje tiež samotným zamestnancom kedykoľvek zobraziť ich hladinu hluku. Využite možnosti, ktoré prináša Honeywell v spolupráci s DEXIS SLOVAKIA a informujte sa, ako môžete aktívne prispieť k ochrane vašich kolegov a zamestnancov pri ochrane sluchu.

Radi vám výhody toto riešenie predstavíme osobne. Pre viac informácií kontaktujte nášho produktového manažéra: bohus.kovac@dexis.sk +421 911 749 446.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Účinná prírodná tinktúra, ale aj jedinečný lokálny produkt, ktorý vyrába rodinný podnik spod Tatier už vyše 20 rokov.

53m

Ekologické pestovanie sa stáva celosvetovým trendom.

53m
Do ceny Atlas môžete prihlásiť ekologické projekty a iniciatívy naprieč verejnou, mimovládnou, vzdelávacou aj súkromnou sférou na Slovensku.

Nominujte zelené projekty na cenu Atlas.