Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu

Trvanlivé potraviny a drogériu ľuďom v núdzi môžete darovať v predajniach alebo cez Tesco Online nákupy do 3. decembra.

Hoci pre všetkých z nás budú tohtoročné vianočné sviatky iné, koronakríza spôsobila, že ľudia v núdzi potrebujú pomoc nás všetkých ešte viac než zvyčajne. Pomôcť rodinám a jednotlivcom s ťažkým životným osudom teraz môže naozaj každý, a to rýchlo a jednoducho. Reťazec Tesco v každej zo svojich predajní naprieč Slovenskom organizuje už 8. ročník Vianočnej potravinovej zbierky pre ľudí v núdzi.

Najväčšia Vianočná potravinová zbierka na Slovensku prebieha vo všetkých 153 obchodoch Tesca do štvrtka 3. decembra 2020 . Zapojiť sa môžu všetci zákazníci, ktorí sa pri svojom bežnom nákupe rozhodnú kúpiť trvanlivé potraviny alebo drogériu navyše a darovať ich ľudom v núdzi, ktorí ich teraz najviac potrebujú. Vhodné na darovanie sú rôzne produkty ako napríklad ryža, cestoviny, múka, cukor, olej, konzervy, zaváraniny, čaj, káva, pracie prostriedky alebo mydlá či šampóny.

Zákazníkom, ktorí sa chcú zapojiť do zbierky, v predajniach ochotne poradia kolegovia z Tesca alebo dobrovoľníci z charitatívnych organizácií. Darovanie potravín je veľmi jednoduché a bezpečné – stačí ich po zakúpení odovzdať na vyznačené miesto za pokladničnou zónou alebo dobrovoľníkom z charít.

Prostredníctvom Tesco Online nákupov môžu zákazníci darovať potraviny alebo drogériu od 18. novembra až do 24. decembra 2020. Pri online nákupe majú zákazníci na výber spomedzi 6 pripravených balíčkov pomoci v hodnote od 5 do 12 eur.

Tesco si uvedomuje zložitú situáciu mnohých rodín, ktoré sa za súčasných okolností ocitli v núdzi.„V súčasnej náročnej situácii je starostlivosť o tých najzraniteľnejších dôležitejšia než kedykoľvek predtým. Koronakríza má nepriaznivý vplyv na mnohé rodiny i jednotlivcov. Sme veľmi radi, že tento rok organizujeme už 8. edíciu našej obľúbenej Vianočnej potravinovej zbierky a spoločne s našimi zákazníkmi tak pomôžeme ľuďom v núdzi. V Tescu si prajeme, aby si každý mohol dopriať čo najkrajšie a najpokojnejšie vianočné obdobie. Veľmi sa preto tešíme, že darované potraviny a drogéria sa dostanú k tým, ktorí ich najviac potrebujú, ešte pred vianočnými sviatkami,“ hovorí Veronika Bush, riaditeľka komunikácie Tesca na Slovensku. Dobrou správou je, že reťazec po skončení zbierky rozdelí medzi spolupracujúce charitatívne organizácie aj finančnú pomoc navyše – vo výške 20 % hodnoty vyzbieraných potravín a drogérie.

Tesco si uvedomuje, aká dôležitá je spolupatričnosť a solidarita v komunitách, kde pôsobí. „Každá pomoc sa teraz počíta a každý darovaný produkt má obrovský význam. Nesmierne si vážime príspevok všetkých zákazníkov, ktorých chceme povzbudiť, aby pomohli spolu s nami. Naši dlhoroční partneri z charitatívnych organizácií distribuujú vyzbierané produkty ľuďom v núdzi. Potraviny sa tak rýchlo a bezpečne dostanú k najzraniteľnejším skupinám obyvateľstva, ktoré potrebujú pomoc najmä v tomto období,“ dopĺňa Veronika Bush z Tesca.

„Naša nezisková organizácia i naši partneri pociťujú zvýšený záujem ľudí o potravinovú pomoc. Čoraz viac ľudí naprieč spoločnosťou je zasiahnutých už aj ekonomickými dosahmi koronakrízy. Je fantastické, že naša dlhodobá spolupráca s Tescom pokračuje aj v tomto neľahkom čase, keď je pomoc tak veľmi potrebná. Urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme čo najrýchlejšie a najefektívnejšie zabezpečili distribúciu darovaných potravín,“ uviedol Marko Urdzík, predseda Potravinovej banky Slovenska.

Okrem Potravinovej banky Slovenska reťazec spolupracuje aj s ďalšími charitatívnymi organizáciami ako Slovenská katolícka charita, Evanjelická diakonia, Vagus a Depaul. Navyše, do 8. ročníka potravinovej zbierky sa zapájajú taktiež dodávatelia Tesca. Reťazec pre firmy pripravil samostatnú potravinovú zbierku tak, aby sa mohlo zapojiť čo najviac partnerov.

Potravinová zbierka Tesca je najväčšou a najtradičnejšou akciou svojho druhu na Slovensku. Reťazec ju organizuje už od roku 2013. K ľuďom v núdzi či sociálne slabším rodinám vo všetkých regiónoch Slovenska sa dostalo dokopy už 688 ton potravín a drogérie. V reakcii na vypuknutie koronakrízy Tesco tento rok zorganizovalo aj mimoriadnu letnú potravinovú zbierku. Spoločné úsilie Tesca a jeho zákazníkov sa vyplatilo. Táto mimoriadna potravinová zbierka úspešne pomohla ľuďom v ťažkých životných situáciách – vyzbieralo sa vyše 28 ton potravín.

Tesco si uvedomuje, že pomoc ľuďom ohrozeným koronakrízou je potrebná neustále. Po vypuknutí krízy v apríli tohto roka reťazec pomohol tým najzraniteľnejším vďaka potravinovému daru v hodnote 172-tisíc eur, ktorý zahŕňal potraviny a ďalšie nevyhnutné výrobky.

Tesco pomáha ľuďom v núdzi každý deň, a to vďaka darovaniu nepredaných potravín. Význam takéhoto darovania sa naplno potvrdil tento rok po vypuknutí koronakrízy. Od začiatku súčasnej mimoriadnej situácie – v marci tohto roka – reťazec daroval viac ako 1 225 ton potravín, z ktorých bolo pripravených 2,97 milióna porcií jedla. Takéto skvelé čísla sa Tescu podarilo dosiahnuť vďaka tomu, že nepredané potraviny daruje ľuďom v núdzi všetkých 153 obchodov reťazca.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. dm podporila sumou 6 475 eur realizáciu projektu Základnej školy
  2. Na zdraví záleží
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  6. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  7. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  8. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 163
  2. Každý piaty zomrie 8 940
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 777
  4. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 7 603
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 801
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 733
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 509
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 2 835
SkryťVypnúť reklamu

dm podporila sumou 6 475 eur realizáciu projektu Základnej školy na ulici Eliáša Lániho v Bytči „EDUVITAL strecha“.

25m

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.

INZERCIA 10 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.

INZERCIA 10 h
SkryťZatvoriť reklamu