Utorok, 19. január, 2021 | Meniny má MárioKrížovkyKrížovky

3D virtuálne prechádzky pozdĺž maďarsko-slovenských hraníc

Cieľom projektu s názvom CBC Tours (SKHU/1801/1.1/001) je mobilizovať cestovný ruch v maďarsko-slovenskom pohraničnom regióne.

Cieľom projektu s názvom CBC Tours (SKHU/1801/1.1/001) je mobilizovať cestovný ruch v maďarsko-slovenskom pohraničnom regióne prostredníctvom spolupráce SZSZBMFÜ Nonprofit Kft., Novitech as, One Pr Kft. a Intellexi Kft. Na rozdiel od zaužívaných zdrojov, poskytuje webová stránka a aplikácia vytvorená skrz projektu kvalitné a systematické informácie o slovensko-maďarskom pohraničnom regióne pre tých, ktorí navštívia alebo plánujú navštíviť región s turistickým účelom. pomocou inovatívnej 3D technológie. Návštevníci si môžu pomocou 3D technológie pozrieť najmenej 100 miest v Maďarsku a 100 na Slovensku.

Hlavným cieľom projektu je aktivizovať cestovný ruch v slovensko-maďarských pohraničných regiónoch, najmä v Boršodsko-abovsko-zemplínskej župe a Košickom regióne. Partneri projektu budú spolupracovať na vytvorení integrovanej platformy cestovného ruchu založenej na virtuálnej realite prispôsobenej hraničným regiónom. Jednou z inovácií je pridanie novej funkcie a tiež vytvorenie aplikácie ako doplnok. Hlavným cieľom je poskytnúť návštevníkom regiónu interaktívne informácie o relevantných a zaujímavých lokalitách a miestach kultúrneho dedičstva (POI) v reálnom čase. Docieliť by sa to malo trojrozmerným skenovaním turistických miest a súvisiacich obchodných služieb, ako sú ubytovanie, suveníry špecifické pre jednotlivé regióny a obchody s výrobkami, doplnené o vizuálnu pochôdznosť s interaktívnymi meta informáciami (napr. aktuálna ponuka jedál a otváracia doba reštaurácií). V rámci projektu sa vytvoria 3D panoramatické obrázky, ktoré budú spojené s virtuálnymi prehliadkami, s možnosťou stiahnutia do smartfónu. Návštevníci si ich môžu stiahnuť načítaním QR kódov na hraničných priechodoch a turistických cieľoch. Táto zvýšená viditeľnosť má za cieľ podnecovať turistov, aby si lepšie naplánovali cestu a poskytuje okamžité geografické, servisné informácie počas ciest. Mobilizovanie cestovného ruchu zároveň zvýši atraktivitu pohraničných regiónov a počet návštevníkov regiónu, čím podporí udržateľnosť miestneho hospodárstva a zvýši hospodársku súdržnosť. To je cieľom projektu v Košickom regióne a v pohraničnej oblasti Boršodsko-abovsko-zemplínskej župy prostredníctvom online viditeľnosti kultúrnych, historických a prírodných hodnôt pomocou technológie virtuálnej reality.

Online platforma a aplikácia prezentujúca turistické atrakcie slovensko-maďarského pohraničného regiónu s 3D prehliadkami je už k dispozícii a je prístupná všetkým.

Dostupnosť webovej stránky: https://cbc.virtualtours.city/

Dostupnosť aplikácie: https://play.google.com/store/apps/details?id=sk.Novitech.CBCTours

Projekt je z 85% podporený z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Obsah tohto spravodajcu nemusí nevyhnutne odrážať oficiálne stanovisko Európskej únie.

www.skhu.eu

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?

Porovnali sme život v Bratislave na štyroch rôznych miestach.

Najobľúbenejšie auto Slovákov je opäť ŠKODA

Značka aj napriek pandémii trhala rekordy.

Predajom kraľovala FABIA, ŠKODA valcovala jednotlivé segmenty. Jednoznačné prvenstvo značky ŠKODA potvrdzujú aj celkové predaje jednotlivých modelov, ktoré suverénne vedie model FABIA – 4 607 ks.

PLANEO Elektro funguje aj počas lockdownu - má akčný výpredaj

V najrozšírenejšej sieti elektropredajní môžete stále POHODLNE NAKUPOVAŤ A TOVAR mať doma EŠTE DNES. Teraz dokonca ešte lacnejšie.