Streda, 20. január, 2021 | Meniny má DaliborKrížovkyKrížovky

3D virtuálne prechádzky pozdĺž maďarsko-slovenských hraníc

Cieľom projektu s názvom CBC Tours (SKHU/1801/1.1/001) je mobilizovať cestovný ruch v maďarsko-slovenskom pohraničnom regióne.

Cieľom projektu s názvom CBC Tours (SKHU/1801/1.1/001) je mobilizovať cestovný ruch v maďarsko-slovenskom pohraničnom regióne prostredníctvom spolupráce SZSZBMFÜ Nonprofit Kft., Novitech as, One Pr Kft. a Intellexi Kft. Na rozdiel od zaužívaných zdrojov, poskytuje webová stránka a aplikácia vytvorená skrz projektu kvalitné a systematické informácie o slovensko-maďarskom pohraničnom regióne pre tých, ktorí navštívia alebo plánujú navštíviť región s turistickým účelom. pomocou inovatívnej 3D technológie. Návštevníci si môžu pomocou 3D technológie pozrieť najmenej 100 miest v Maďarsku a 100 na Slovensku.

Hlavným cieľom projektu je aktivizovať cestovný ruch v slovensko-maďarských pohraničných regiónoch, najmä v Boršodsko-abovsko-zemplínskej župe a Košickom regióne. Partneri projektu budú spolupracovať na vytvorení integrovanej platformy cestovného ruchu založenej na virtuálnej realite prispôsobenej hraničným regiónom. Jednou z inovácií je pridanie novej funkcie a tiež vytvorenie aplikácie ako doplnok. Hlavným cieľom je poskytnúť návštevníkom regiónu interaktívne informácie o relevantných a zaujímavých lokalitách a miestach kultúrneho dedičstva (POI) v reálnom čase. Docieliť by sa to malo trojrozmerným skenovaním turistických miest a súvisiacich obchodných služieb, ako sú ubytovanie, suveníry špecifické pre jednotlivé regióny a obchody s výrobkami, doplnené o vizuálnu pochôdznosť s interaktívnymi meta informáciami (napr. aktuálna ponuka jedál a otváracia doba reštaurácií). V rámci projektu sa vytvoria 3D panoramatické obrázky, ktoré budú spojené s virtuálnymi prehliadkami, s možnosťou stiahnutia do smartfónu. Návštevníci si ich môžu stiahnuť načítaním QR kódov na hraničných priechodoch a turistických cieľoch. Táto zvýšená viditeľnosť má za cieľ podnecovať turistov, aby si lepšie naplánovali cestu a poskytuje okamžité geografické, servisné informácie počas ciest. Mobilizovanie cestovného ruchu zároveň zvýši atraktivitu pohraničných regiónov a počet návštevníkov regiónu, čím podporí udržateľnosť miestneho hospodárstva a zvýši hospodársku súdržnosť. To je cieľom projektu v Košickom regióne a v pohraničnej oblasti Boršodsko-abovsko-zemplínskej župy prostredníctvom online viditeľnosti kultúrnych, historických a prírodných hodnôt pomocou technológie virtuálnej reality.

Online platforma a aplikácia prezentujúca turistické atrakcie slovensko-maďarského pohraničného regiónu s 3D prehliadkami je už k dispozícii a je prístupná všetkým.

Dostupnosť webovej stránky: https://cbc.virtualtours.city/

Dostupnosť aplikácie: https://play.google.com/store/apps/details?id=sk.Novitech.CBCTours

Projekt je z 85% podporený z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Obsah tohto spravodajcu nemusí nevyhnutne odrážať oficiálne stanovisko Európskej únie.

www.skhu.eu

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020

Celkový trh s uvedenými vozidlami tak poklesol o takmer 25% oproti roku 2019.

Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách

Digitalizácia má byť o moderných riešeniach, ktoré slúžia ľuďom. Ich zavádzanie do každodenného života je prioritou aj pre DATALAN

Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru

Trend podčiarkujú čísla návštevnosti webstránky poisťovne a stavebnej sporiteľne Wüstenrot