Streda, 20. január, 2021 | Meniny má DaliborKrížovkyKrížovky

Virtuálne prechádzky ako pomoc turistom pri orientácií

Virtuálne prechádzky ako pomoc turistom pri orientácií pozdĺž maďarsko-slovenských hraníc.

Projekt s názvom CBC Tours (SKHU/1801/1.1/001), ktorého cieľom bolo mobilizovať cestovný ruch v maďarsko-slovenskom pohraničnom regióne v spolupráci SZSZBMFÜ Nonprofit Kft., Novitech a.s., One Pr Kft. a Intellexi Kft. sa skončil. Webová stránka a aplikácia vytvorená skrz projektu poskytuje kvalitné a systematické informácie o slovensko-maďarskom pohraničnom regióne pre tých, ktorí navštívia alebo plánujú navštíviť región za turistickým účelom, pomocou inovatívnej 3D technológie. Návštevníci si môžu pomocou 3D technológie pozrieť najmenej 100 miest v Maďarsku a 100 na Slovensku.

Hlavným cieľom projektu bolo zvýšiť záujem o slovensko-maďarské pohraničné regióny, najmä o Boršodsko-abovsko-zemplínsku župu a Košický región blízko hraničných turistických miest. Aby sme tomu pomohli, v spolupráci s partnermi sme vytvorili integrovanú turistickú platformu založenú na virtuálnej realite, šitú na mieru hraničným regiónom. Keďže cieľom webovej stránky bolo poskytnúť návštevníkom regiónu interaktívne informácie o dôležitých a zaujímavých miestach a miestach kultúrneho dedičstva v reálnom čase, stránka bola rozšírená o ďalšie inovatívne prvky. Napríklad turistické miesta a súvisiace obchodné služby, ako sú ubytovanie, suveníry špecifické pre jednotlivé regióny a obchody s výrobkami, sa zobrazujú pomocou 3-rozmerného skenovania. Vizuálna pochôdznosť je doplnená interaktívnymi meta informáciami (napr. aktuálna ponuka jedál a otváracia doba reštaurácií). S prihliadnutím na zvyky a očakávania turistov XXI. storočia, boli v rámci projektu vytvorené 3D panoramatické fotografie, ktoré je možné prepojiť s virtuálnymi prechádzkami s možnosťou stiahnutia do smartfónu. Návštevníci si ich môžu stiahnuť načítaním QR kódov na hraničných priechodoch a turistických cieľoch. Táto zvýšená viditeľnosť má za cieľ podnecovať turistov, aby si lepšie naplánovali cestu a poskytuje okamžité geografické, servisné informácie počas ciest.

Dostupnosť webovej stránky: https://cbc.virtualtours.city/

Dostupnosť aplikácie: https://play.google.com/store/apps/details?id=sk.Novitech.CBCTours

Projekt bol realizovaný s 85% podporou z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Celkový rozpočet projektu: 377 894 EUR

Obsah tejto prezentácie nemusí nevyhnutne odrážať oficiálne stanovisko EÚ.

www.skhu.eu

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020

Celkový trh s uvedenými vozidlami tak poklesol o takmer 25% oproti roku 2019.

Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách

Digitalizácia má byť o moderných riešeniach, ktoré slúžia ľuďom. Ich zavádzanie do každodenného života je prioritou aj pre DATALAN

Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru

Trend podčiarkujú čísla návštevnosti webstránky poisťovne a stavebnej sporiteľne Wüstenrot