Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Virtuálne prechádzky ako pomoc turistom pri orientácií

Virtuálne prechádzky ako pomoc turistom pri orientácií pozdĺž maďarsko-slovenských hraníc.

Projekt s názvom CBC Tours (SKHU/1801/1.1/001), ktorého cieľom bolo mobilizovať cestovný ruch v maďarsko-slovenskom pohraničnom regióne v spolupráci SZSZBMFÜ Nonprofit Kft., Novitech a.s., One Pr Kft. a Intellexi Kft. sa skončil. Webová stránka a aplikácia vytvorená skrz projektu poskytuje kvalitné a systematické informácie o slovensko-maďarskom pohraničnom regióne pre tých, ktorí navštívia alebo plánujú navštíviť región za turistickým účelom, pomocou inovatívnej 3D technológie. Návštevníci si môžu pomocou 3D technológie pozrieť najmenej 100 miest v Maďarsku a 100 na Slovensku.

Hlavným cieľom projektu bolo zvýšiť záujem o slovensko-maďarské pohraničné regióny, najmä o Boršodsko-abovsko-zemplínsku župu a Košický región blízko hraničných turistických miest. Aby sme tomu pomohli, v spolupráci s partnermi sme vytvorili integrovanú turistickú platformu založenú na virtuálnej realite, šitú na mieru hraničným regiónom. Keďže cieľom webovej stránky bolo poskytnúť návštevníkom regiónu interaktívne informácie o dôležitých a zaujímavých miestach a miestach kultúrneho dedičstva v reálnom čase, stránka bola rozšírená o ďalšie inovatívne prvky. Napríklad turistické miesta a súvisiace obchodné služby, ako sú ubytovanie, suveníry špecifické pre jednotlivé regióny a obchody s výrobkami, sa zobrazujú pomocou 3-rozmerného skenovania. Vizuálna pochôdznosť je doplnená interaktívnymi meta informáciami (napr. aktuálna ponuka jedál a otváracia doba reštaurácií). S prihliadnutím na zvyky a očakávania turistov XXI. storočia, boli v rámci projektu vytvorené 3D panoramatické fotografie, ktoré je možné prepojiť s virtuálnymi prechádzkami s možnosťou stiahnutia do smartfónu. Návštevníci si ich môžu stiahnuť načítaním QR kódov na hraničných priechodoch a turistických cieľoch. Táto zvýšená viditeľnosť má za cieľ podnecovať turistov, aby si lepšie naplánovali cestu a poskytuje okamžité geografické, servisné informácie počas ciest.

Dostupnosť webovej stránky: https://cbc.virtualtours.city/

Dostupnosť aplikácie: https://play.google.com/store/apps/details?id=sk.Novitech.CBCTours

Projekt bol realizovaný s 85% podporou z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Celkový rozpočet projektu: 377 894 EUR

Obsah tejto prezentácie nemusí nevyhnutne odrážať oficiálne stanovisko EÚ.

www.skhu.eu

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Účinná prírodná tinktúra, ale aj jedinečný lokálny produkt, ktorý vyrába rodinný podnik spod Tatier už vyše 20 rokov.

33m

Ekologické pestovanie sa stáva celosvetovým trendom.

33m
Do ceny Atlas môžete prihlásiť ekologické projekty a iniciatívy naprieč verejnou, mimovládnou, vzdelávacou aj súkromnou sférou na Slovensku.

Nominujte zelené projekty na cenu Atlas.