Pondelok, 18. január, 2021 | Meniny má BohdanaKrížovkyKrížovky

Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS

Vďaka bezplatnej SMS notifikácii budete vedieť, že ZSD už pracuje na obnovení dodávky elektriny.

V čase, kedy oveľa viac ľudí pracuje z domu a zároveň prebieha dištančná výučba, môže náhly výpadok elektrického prúdu spôsobiť veľké problémy. V snahe ukľudniť odberateľov a informovať ich, že výpadok je evidovaný a pracuje sa na jeho odstránení, začala Západoslovenská distribučná (ZSD) ako prvá na Slovensku posielať SMS notifikácie.

Ak dôjde k poruche a odberné miesto sa ocitne bez elektriny dlhšie ako 15 minút, spoločnosť bezplatne pošle SMS správu alebo e-mail. Cieľom notifikácií je informovať zákazníkov o aktuálnej poruche na ich odbernom mieste tak, aby o poruche vedeli aj v čase, keď sa nachádzajú na inom mieste, napríklad v práci. Zároveň dostanú informáciu aj o predbežnom čase jej odstránenia. Pilotná verzia služby bola spustená 1. novembra 2020 na celom distribučnom území ZSD, nateraz s výnimkou bratislavských okresov.

Preverte si, či máte v databáze ZSD platné kontaktné údaje

Notifikácie nie je potrebné si aktivovať, služba funguje automaticky. V prípade, že ZSD neeviduje mobilné telefónne číslo zákazníka, správa je odoslaná formou e-mailu. Môže sa však stať, že v databáze spoločnosti sa nachádzajú už neaktuálne kontaktné údaje zákazníka. Preveriť platnosť údajov, nahlásiť nové kontaktné údaje, ale aj zrušiť službu, je možné zaslaním e-mailu na odberatel@zsdis.sk.

Notifikácie nie sú zasielané v prípade, ak ide o plánovanú odstávku, ktorá súvisí s údržbou sústavy, alebo inými prácami, ktoré nie je možné vykonávať pod napätím. V takomto prípade príde odberateľom oznámenie niekoľko dní vopred, prípadne je oznam umiestený v rámci spoločných bytových priestorov. Plánované odstávky tiež zistíte na www.zsdis.sk/odstavky.

Notifikácie o aktuálnych poruchách zasielame pre odberné miesta, pripojené na napäťovej úrovni nízkeho napätia (NN). Podrobné informácie o novej službe nájdete na tejto stránke.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Najobľúbenejšie auto Slovákov je opäť ŠKODA

Značka aj napriek pandémii trhala rekordy.

Predajom kraľovala FABIA, ŠKODA valcovala jednotlivé segmenty. Jednoznačné prvenstvo značky ŠKODA potvrdzujú aj celkové predaje jednotlivých modelov, ktoré suverénne vedie model FABIA – 4 607 ks.

PLANEO Elektro funguje aj počas lockdownu - má akčný výpredaj

V najrozšírenejšej sieti elektropredajní môžete stále POHODLNE NAKUPOVAŤ A TOVAR mať doma EŠTE DNES. Teraz dokonca ešte lacnejšie.

Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?

Januárové číslo biznisového mesačníka INDEX je už v predaji.