Štvrtok, 1. jún, 2023 | Meniny má Žaneta

Zima je obdobím nehôd a úrazov. Ste na ňu dostatočne pripravený?

Počas zimnej sezóny sú ľudia veľmi náchylní na zranenia, nehody a úrazy.

Obyčajné pošmyknutie na zamrznutom chodníku, pád zamrznutého snehu zo strechy na auto či mráz na meračoch vody. To sú bežné nepríjemnosti, s ktorými sa v zime mnohí z nás stretávajú. Všetko sú to však nehody, ktoré môžu byť kryté jedným poistným produktom, poistením nehnuteľností a domácností Bezpečný domov od poisťovne Groupama.

Úrazové poistenie sa zíde vždy, no najmä v zime

Áno, aj úrazové poistenie je zahrnuté v poistení nehnuteľností a domácnosti od Groupamy. Ak teda máte uzatvorené toto poistenie, pomôže vám aj v nasledovnom prípade, ktorý sa prihodil klientovi poisťovne minulý rok v zime.„V januári bol na Kysuciach silný mráz viac dní po sebe, na čo doplatila moja mama. Spoločne bývame vo veľkom viacgeneračnom dome, mama sa pošmykla na chodníku a zlomila si ruku,“ uviedol klient Peter pri hlásení škodovej udalosti. Poistenie ju síce v pri takejto nehode neochráni, pomôže však rodine aspoň finančne, pri liečbe, rehabilitácii a samozrejme aj pri práceneschopnosti poškodeného. Aj keď samotný produkt nie je zameraný na životné poistenie ale na majetok, môžete ho teda využiť aj v takýchto prípadoch.

Ľad z našej strechy poškodil susedovi auto

Nie je to vôbec neobvyklá situácia a v poisťovni Groupama sa s ňou na oddelení likvidácie škodových udalostí v zime občas stretnú. „Jedna či dve takéto škody sa objavia každú zimu. Zamrznutý ľad alebo sneh odpadne zo strechy a poškodí niekomu auto. Majiteľ domu, z ktorého strechy sneh či ľad spadol na auto sa môže obrátiť na poisťovňu. Ide o poistenie zodpovednosti za škodu a aj keď nejde o samotného klienta, poškodený má od nás nárok na náhradu škody,“ vysvetľuje PR konzultant poisťovne Groupama, Ivan Bobošík.

Rovnako je to aj v prípade, ak budovu vlastní podnikateľ, tiež by mal mať poistenie zodpovednosti za škodu z držby nehnuteľnosti. Poisťovňa radí, aby si klienti vždy situáciu dôkladne zdokumentovali.„Poškodený však musí preukázať, že ľad spadol práve z tej konkrétnej strechy a všetky poškodenia na svojom aute musí mať dôkladne nafotené,“ hovorí vedúca odboru likvidácie poistných udalostí, Darina Fábián Csóková. Ak sa vám nepodarí preukázať, že sneh či ľad padol z konkrétnej budovy a poškodil vám auto, zostáva vám ešte jedna možnosť, havarijné poistenie. Ak ho máte uzatvorené a je platné, poisťovňa vám bez komplikácií uhradí škodu.

Zamrznutý merač vody a prasknuté potrubie

Dlhodobé mrazy síce na Slovensku nemáme, ale niekoľko dní v zime najmä na severe krajiny vedia prekvapiť aj silnejšie mrazy. A práve vtedy dostáva zabrať vodovodné potrubie či merače vody, ktoré zvyknú byť umiestnené na záhrade v šachte či v nie až tak vykurovanej pivnici. Okrem poistenia však klientom odporúčajú aj nasledovné opatrenia.„Pred zimou klientom radíme, aby skontrolovali tieto zariadenia, uzavreli prívod vody pred vodomerom a vodu z potrubia za ním vypustili. Ak je súčasťou rozvodu uzáver pred aj za vodomerom, je vhodné uzáver za meračom ponechať otvorený a celú túto časť obaliť izolačnou vrstvou, napríklad polystyrénom,“ dodáva I. Bobošík. Aj keď ide o pomerne ojedinelé prípady, poisťovňa Groupama pre svojich klientov v roku 2019 zaradila do portfólia krytých rizík aj takéto poškodenie. Riziko mrazu na meračoch vody je v poisťovni zahrnuté vo všetkých troch balíkoch základného poistenia a nie je potrebné si ho pripoistiť.

SkryťVypnúť reklamu

Inzercia - Tlačové správy

1. Plánujete toto leto dovolenku v Chorvátsku?
  2. Obsluha, ktorá vám poradí s autom aj zachráni život
  3. Staršie domy zatepľujú druhýkrát. Majitelia urobili chybu
  4. Palubná jednotka Shell EETS otvára európske hranice
  5. Kúpa investičného bytu je aktuálne výhodnejšia aj vďaka bonusom
  6. Zuzana Vačková: Verím, že lásku ešte stretnem
  7. Dovolenkový raj kúsok za hranicami
  8. Krásna a zdravá pokožka už za 10 dní
  1. Miliónová investícia do elektrickej stanice zabráni problému
  2. Kúpa investičného bytu je aktuálne výhodnejšia aj vďaka bonusom
  3. Zuzana Vačková: Verím, že lásku ešte stretnem
  4. Orange hokejové talenty priniesli množstvo detskej radosti
  5. Treťou najčastejšou „chorobou“ u detí je zubný kaz
  6. Dovolenkový raj kúsok za hranicami
  7. Študujte v Ostrave odbory s budúcnosťou
  8. Trápi vás únava alebo bolesti hlavy? Máme pre vás riešenie!
  1. Staršie domy zatepľujú druhýkrát. Majitelia urobili chybu 13 255
  2. Nevídaný záujem o grécke ostrovy. Mnohé hotely sú už nedostupné 8 983
  3. Plánujete toto leto dovolenku v Chorvátsku? 6 265
  4. Kúpa investičného bytu je aktuálne výhodnejšia aj vďaka bonusom 3 507
  5. Aká má byť hrúbka izolácie pri rekonštrukcii domu? 2 850
  6. O koľko drahšia bude tento rok dovolenka pri mori? 2 822
  7. Moravák, ktorý ukázal svetu, ako sa robí „nové umenie“ 2 231
  8. Odvážte sa vystúpiť z komfortnej zóny. Zažijete iné Chorvátsko 2 045
SkryťVypnúť reklamu

Na západnom Slovensku už nebude problém s pripájaním nových zdrojov.

INZERCIA 22m

Nové číslo SME ženy v predaji a predplatné s bohatým balíčkom kozmetiky.

INZERCIA 10 h
Centrum novej štvrte Nesto bude patriť veľkému námestiu so zeleňou, priestormi na posedenie a komunitné aktivity.

Bonusy pri kúpe bytu v novostavbe ešte nikdy neboli také štedré ako dnes.

INZERCIA 10 h
SkryťZatvoriť reklamu