Angelini Pharma sa stáva inovatívnym lídrom v liečbe porúch CNS

Angelini Pharma sa stáva inovatívnym lídrom v liečbe porúch centrálneho nervového systému a porúch duševného zdravia.

(Zdroj: Pixabay)

Dohoda o akvizícii spoločnosti Arvelle Therapeutics spoločnosťou Angelini Pharma v sume 960 miliónov amerických dolárov bola uzavretá začiatkom januára. Do roku 2022 sa vo Francúzsku, Veľkej Británii, severských krajinách a Švajčiarsku otvoria priame pobočky spoločnosti.

Akvizíciou spoločnosti Arvelle Therapeutics spoločnosťou Angelini Pharma bude mať spoločnosť Angelini Pharma exkluzívnu licenciu na obchodovanie cenobamátu v Európskej únii a v iných krajinách Európskeho hospodárskeho priestoru (Švajčiarsko a Veľká Británia). Spoločnosť Angelini Pharma plánuje uviesť cenobamát na trh po získaní schválenia Európskou liekovou agentúrou (EMA), ktoré sa očakáva v roku 2021.

Podľa britského Regulačného úradu pre lieky a zdravotníctvo (MHRA) je cenobamát sľubným inovatívnym liečivom na liečbu liekovo-rezistentných ložiskových záchvatov u dospelých. Ide o malú molekulu s jedinečným duálnym komplementárnym mechanizmom účinku, ktorá významne znižuje výskyty záchvatov u pacientov. Cenobamát je schválený Agentúrou pre kontrolu potravín a liekov (FDA) v Spojených štátoch amerických ako antikonvulzívum (ASM) na liečbu ložiskových záchvatov u dospelých a je dostupný pod obchodným názvom XCOPRI® CV (tablety s obsahom cenobamátu). Tím vedenia švajčiarskej biofarmaceutickej spoločnosti Arvelle Therapeutics sa dlhodobo zameriaval na sprístupnenie cenobamátu ľuďom s epilepsiou v Európe a zároveň na vytváranie významnej hodnoty pre akcionárov.

Spoločnosť Angelini Pharma, medzinárodná farmaceutická spoločnosť, ktorá je súčasťou súkromnej talianskej spoločnosti Angelini Group, a spoločnosť Arvelle Therapeutics zameraná na prinášanie inovatívnych postupov liečby pre pacientov s poruchami CNS, uzavreli definitívnu dohodu o zlúčení, na základe ktorej dôjde k akvizícii spoločnosti Arvelle Therapeutics spoločnosťou Angelini Pharma transakciou v hotovosti v celkovej dohodnutej sume až 960 miliónov amerických dolárov. "Ide o najdôležitejšiu investíciu v histórii našej spoločnosti," uviedli výkonná viceprezidentka spoločnosti Angelini Holding Thea Paola Angelini a CEO spoločnosti Angelini Holding Sergio Marullo of Condojanni, "a pre divíziu liekov, ktorá naďalej predstavuje najväčšiu časť našej obchodnej činnosti, je potvrdením záväzku akcionárov. Táto akvizícia predstavuje míľnik na ceste nášho rastu, pretože nás definitívne posúva smerom k nadnárodnému rozmeru, na ktorý sa v súčasnosti pozerajú všetky spoločnosti skupiny Angelini. Sme hrdí na to, že po druhýkrát v roku sme zvládli získať tak významné a prestížne aktívum, ktoré nás posilňuje a stavia medzi najdôležitejších hráčov na trhu.”

"V spoločnosti Angelini Pharma je nám potešením podpísať túto sľubnú dohodu a sme nadšení odhodlaním a prácou, ktorú naši kolegovia v spoločnosti Arvelle vynaložili v rámci ich práce počas posledných rokov. Zdieľame rovnakú kultúru zameranú na pacienta a agilný prístup," hovorí Pierluigi Antonelli, CEO spoločnosti Angelini Pharma. "Táto transakcia nás posunie na pozíciu popredného európskeho hráča, s veľmi dobrou pozíciou pre riešenie potrieb pacientov s rôznymi poruchami centrálneho nervového systému (CNS) prostredníctvom inovatívneho portfólia, výraznými medicínskymi schopnosťami a rozsiahlym komerčným zastúpením aj vďaka otvoreniu priamych pobočiek vo Francúzsku, Veľkej Británii, škandinávskych krajinách a Švajčiarsku do roku 2022."

"Som veľmi hrdý na tím, ktorý sme v spoločnosti Arvelle vybudovali a na napredovanie, ktoré sme dosiahli za posledné dva roky v rámci snahy priniesť cenobamát ľudom trpiacim epilepsiou v Európe," povedal Mark Altmeyer, prezident a CEO spoločnosti Arvelle Therapeutics. "Myslíme si, že ide o vynikajúci strategický vzťah so spoločnosťou Angelini Pharma a veríme, že akvizícia spoločnosti Arvelle a uvedenie cenobamátu na trh, môže pomôcť urýchliť jej cieľ stať sa vedúcim hráčom v oblasti CNS."

SK Biopharmaceuticals, globálna inovatívna farmaceutická spoločnosť kótovaná na kórejskej burze cenných papierov ohlásila, že došlo k odsúhlaseniu predaja 12-percentného akciového podielu v spoločnosti Arvelle Therapeutics spoločnosti Angelini Pharma. Spoločnosť SK Biopharmaceuticals bude naďalej oprávnená prijímať všetky platby na základe zmluvy podpísanej medzi spoločnosťou Arvelle Therapeutics a spoločnosťou SK Biopharmaceuticals vo februári 2019. Okrem toho, platby z akciových výnosov od niektorých akcionárov spoločností Arvelle prevezme spoločnosť Angelini Pharma.

"Sme veľmi radi, že so spoločnosťou Angelini Pharma môžeme nadviazať novú spoluprácu, ktorá nám všetkým umožní pokročiť v uvedení cenobamátu na trh v Európe, ako sme prisľúbili ľuďom trpiacim epilepsiou," povedal Dr. Jeong Woo Cho, CEO spoločnosti SK Biopharmaceuticals. "Týmto sa začína nielen nový vzťah so spoločnosťou Angelini, ale aj rok nášho vstupu do Európy. Spoločnosť SK Biopharmaceuticals sa bude so svojimi partnermi naďalej usilovať o poskytovanie novej možnosti liečby pacientom na celom svete."

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  7. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 707
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 16 888
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 539
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 841
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 075
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 016
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 711
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 6 074
SkryťVypnúť reklamu

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 6 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 20 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

27. mar
SkryťZatvoriť reklamu