Štvrtok, 4. marec, 2021 | Meniny má KazimírKrížovkyKrížovky

Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci

Účinná prírodná tinktúra, ale aj jedinečný lokálny produkt, ktorý vyrába rodinný podnik spod Tatier už vyše 20 rokov.

Fotografia priamo z výroby v KežmarkuFotografia priamo z výroby v Kežmarku

Zamilovali si ho aj odborníci

Neoglucan obsahuje zložky, ktoré sú potrebné pre zdravé fungovanie nášho imunitného systému, beta-glukán, vitamín C aj zinok, na ktorý sa v spojitosti s imunitou občas zabúda, ale momentálne ich odborníci považujú za účinnú profilaxiu (prevenciu). Pri pravidelnom užívaní tak zabezpečí obranyschopnosť organizmu voči baktériám aj voči nebezpečným vírusom. Lekárka Daniela Halmová hovorí, že Neoglucan pôsobí rýchlo, ľahko sa užíva, a aj preto sa jej osvedčil hlavne v skorom štádiu respiračných infekcií, ale aj pri dlhodobej podpore imunity. „Mám rada tento výrobok z viacerých dôvodov a jedným z nich je hlavne prirodzená podpora imunity hneď na začiatku tráviacej a dýchacej sústavy, ktorá je bránou pre vstup vírusov či baktérií – práve slizničná imunita v oblasti nosohltanu je kľúčová pre rýchlu reakciu organizmu proti infekcii,“ vysvetľuje všeobecná lekárka Daniela Halmová.

Zdravie v krabičke vyrobené s láskou na Slovensku

www.neoglucan.sk www.neoglucan.sk

Za svetovou kvalitou stojí rodinná firma. Hlavnou inšpiráciou pri vývoji špecializovanej Neoglucan tinktúry bol Slovák Ján Jurík, ktorý dlhé roky trpel zdravotnými ťažkosťami. Jeho slabší zdravotný stav ho prinútil v 63 rokoch zmeniť svoj životný štýl a hľadať spôsob, ako prirodzene naštartovať svoj imunitný systém. Počas tohto obdobia sa začal zaujímať o Hlivu ustricovú a spozoroval jej priaznivé účinky na ľudské telo. „V tej dobe už prebiehal v Československu rozsiahly výskum s Hlivou ustricovou, nemusel som ísť ďaleko. Aj na Slovensku je mnoho šikovných ľudí, preto som sa spojil s odborníkmi zo Slovenskej Technickej Univerzity, ktorí mali technológiu na výrobu tinktúry z Hlivy ustricovej,“ vysvetľuje teraz aktívny už 83-ročný zakladateľ, ktorý sa udržuje vo forme aj chovom kôz alebo účasťou na maratóne. Aby sa posilňovali účinky beta-glukánov z hlivy ustricovej, nechávajú sa 6 mesiacov fermentovať. Bežnou konzumáciou tejto huby ich do tela nedostaneme v potrebnom množstve. Neoglucan pritom nie je jediným produktom rodinnej firmy na čele s Jánom Juríkom, Slováci ich poznajú najmä podľa značky Biela Perla. Jedinečné a prírodné bieliace zubné pasty z Kežmarku, za ktorými stojí rovnaký rodinný podnik, sa totiž tešia obrovskému úspechu.

Známe osobnosti nedajú dopustiť na Neoglucan

Lokálny produkt užívajú aj viaceré slovenské osobnosti. Firma spolupracuje aj s herečkou, spisovateľkou a podnikateľkou Kristínou Tormovou. Tá sa na svojom Instagrame vyjadrila, že i keď je hlivových doplnkov na trhu viacero, tento ju zaujal práve tým, že je lokálny a prírodný. „Na túto spoluprácu som sa podujala, lebo sa mi tento Neoglucan páči. Prebrala som to zase s lekármi a aj farmaceutmi, ktorých mám na linke, aby som vás zbytočne nezavádzala, nakoľko tieto vitamínonové veci sú citlivá vec a ja nechcem byť podomová́ predajkyňa blbostí, ktorá sľubuje zázraky,“ vysvetľuje svoj zodpovedný prístup k vitamínom.
A nie je jediná, na Neoglucan nedá dopustiť ani moderátorka a vášnivá kuchárka Miriam Kalisová, ktorá ho užíva už 2 roky.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Veolia dostala exkluzívne do správy projekt SKY PARK s priľahlým areálom.

57m
AS EUBA vyhlasuje protest proti novele zákona o VŠ

Akademický senát EUBA vyhlasuje protest proti spôsobu prípravy a obsahu návrhu novely zákona o vysokých školách.

1 h
Spoločnosť Siemens a Nadácia Volkswagen Slovakia pomohli 150 rodinám zmierniť náročnú situáciu zabezpečením notebookov s ročným pripojením na internet.

Slovenské školstvo čelilo za posledný rok obrovským výzvam.

5 h