Pondelok, 1. marec, 2021 | Meniny má AlbínKrížovkyKrížovky

Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti

V roku 2020 stúpol záujem o rizikové životné poistenie o takmer tretinu

Napriek všetkým obmedzeniam v pandemickom roku 2020 významne vzrástol záujem o rizikové životné poistenie. V porovnaní s predchádzajúcim rokom stúpol v niektorých prípadoch aj o takmer tretinu. Príčinou sú zvýšené obavy časti spoločnosti z finančných dopadov ochorenia, hospitalizácie alebo práceneschopnosti.

„Ak porovnáme čísla za roky 2019 a 2020, tak evidujeme medziročný nárast záujmu pri rizikovom životnom poistení o takmer 30 %,“ povedal Slavomír Kurjan, riaditeľ Úseku podpory odbytu poisťovne Wüstenrot.

Podľa jeho slov, po životných poistkách býva vo všeobecnosti zvýšený dopyt najmä v neistých životných obdobiach alebo pri negatívnych očakávaniach v blízkej budúcnosti. Tie sprevádzajú aj pandémiu COVID-19. Podčiarkuje to aj obdobie, kedy sa nárast záujmu začal najvýraznejšie prejavovať. Zvýšený dopyt totiž poisťovňa zaznamenala krátko po nástupe druhej vlny pandémie na Slovensku.

„V rámci rizikových životných poistiek nie sú klienti poistení len pre prípad úmrtia. Súčasťou je poistenie napríklad denných dávok, teda príjmu počas pracovnej neschopnosti alebo hospitalizácie,“ uzatvára Slavomír Kurjan.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Celebrate with us and get 15% off our online subscription.

9 h

Výsledok dostane testovaný do troch hodín po odbere vzorky.

9 h

Marcové číslo magazínu SME Ženy už v predaji.