Piatok, 23. apríl, 2021 | Meniny má VojtechKrížovkyKrížovky

Šanca pre mladé talenty

Poznáte vo svojom okolí nadaných mladých vedcov, umelcov prípadne športovcov?

Teraz majú šancu získať financie na ďalší rozvoj svojho talentu.

Grantový program Talenty Novej Európy (TNE) otvoril už v poradí 14. výzvu určenú pre deti a mladých ľudí s výrazným talentom vo veku od 8 do 25 rokov, ktorí chcú napredovať až na profesionálnu úroveň. Môžu získať finančnú podporu napríklad na zakúpenie vedeckého vybavenia, hudobného nástroja, športového výstroja, či na účasť na súťažiach, workshopoch a kurzoch. Napriek náročnej dobe Slovnaft a Stredoeurópska nadácia – Középeurópai Alapítvány naďalej pokračujú v podpore nádejných talentov, aby pomohli ich rodinám pokryť časť nákladov na rozvoj nadania ich detí.

„Investíciou do rozvoja mladých ľudí im pomáhame priblížiť sa k ich vytúženému cieľu. Sme radi, že Slovnaft môže zároveň podporovať budúcnosť mládeže našej krajiny,“ povedal Anton Molnár, hovorca a riaditeľ Komunikácie spoločnosti Slovnaft.

Medzi úspešných finalistov minulých ročníkov programu TNE patrí napríklad mladý skokan na lyžiach Hektor Kapustík, ktorého snom je reprezentovať Slovensko na olympijských hrách v roku 2026. Ďalším výrazným talentom je aj Kristína Uličná. K výskumu rakoviny smerovala už od strednej školy, čo ju doviedlo až na pozíciu delegátky na Mládežníckom Valnom Zhromaždení OSN v New Yorku. Výnimočným talentom na jazzovej scéne je Nikola Bankov, ktorý študuje na Kráľovskej akadémii hudby v Dánsku. Za svoj medzinárodne uznávaný album „Bright Future“ získal prestížnu cenu Danish Music Awards.

Slovnaft a Stredoeurópska nadácia podporili doteraz cez grantový program Talenty Novej Európy 418 mladých talentov sumou takmer 845 000 eur. Viac o programe a pravidlách k jednotlivým kategóriám spolu s prihláškou nájdete na webovej stránke tne.sk.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Zákaz cestovať do zahraničia za rekreáciou končí už 28.4.2021.

10 h

V chutnej relácii o varení predstaví šikovné malé kuchárske talenty.

10 h

Spoločnosť BAU holding – rodinné domy stavia v Košiciach svoj vzorový dom.