AGEL spustil testovanie expresnými PCR testami

Výsledok dostane testovaný do troch hodín po odbere vzorky.

Spoločnosť AGEL SK prináša možnosť mať výsledok PCR testu na prítomnosť koronavírusu covid-19 v expresnom čase. Testovaná osoba dostane výsledok už do troch hodín od odberu vzorky z nosohltana a hrdla. Záujemcovia o expresne rýchly a spoľahlivý PCR test sa môžu dať otestovať v mobilnom odberovom mieste v AGEL Clinic v Bratislave už od stredy 17. februára 2021. Všetci záujemcovia sa musia prihlásiť prostredníctvom webového rezervačného systému na portáli www.agelclinic.sk alebo www.agellab.sk. Cena PCR express testu je 149 eur.

Sieť zdravotníckych zariadení AGEL ponúka pre záujemcov, u ktorých rozhoduje rýchlosť dodania výsledku PCR testu, túto jedinečnú možnosť. „Už dlhšiu dobu sme vnímali záujem skupiny verejnosti, ktorá sa dožadovala dostať výsledok skôr ako do 24 či 48 hodín. Je to z rôznych nepredvídateľných dôvodov, kde rozhoduje čas a nestačí antigénový test. Napríklad z dôvodov leteckých spojení či prekročenia hraníc je to podmienka zamestnávateľa. Spádová oblasť Bratislavy a okolia má v tomto ohľade potenciál, a preto sme sa rozhodli zaobstarať, špeciálny stroj, ktorý takýto rýchly, ale spoľahlivý test umožňuje,“ uviedol riaditeľ AGEL Clinic MUDr. Oto Lobodáš, MPH s tým, že majú pripravený zaškolený personál ako aj odberové tímy, ktoré budú vykonávať testovanie každý pracovný deň medzi 7.20 a 11.00 hod.

Objednať sa je možné už dnes. Expresný PCR RNA SARS CoV-2 test sa vyšetruje pomocou rovnakého prístroja, aký ponúka medzinárodné letisko vo Viedni. Prístroj vyšetruje prítomnosť koronavírusu metódou kvalitatívnej RT-PCR metódy. Pre testovaného sa v podstate nič nemení, je to rovnaké ako pri klasickom PCR teste.

„Záujemca o testovanie si prostredníctvom rezervačného systému vyberie vhodný dátum a čas odberu a zaplatí online za vyšetrenie. V stanovený čas sa dostaví na odberové miesto v AGEL Clinic, kde mu bude odobratá vzorka výter z nosohltana a hrdla. Tá jednoznačne ukáže, či je testovaný covid pozitívny alebo negatívny. Spoľahlivosť a citlivosť testu express PCR je rovnaká ako pri klasickom PCR teste a zároveň sa snažíme vyjsť v ústrety požiadavkám akútneho dodania výsledku,“ vysvetľuje riaditeľka AGELLAB Ing. Elena Gaboňová.

Výsledok vyšetrenia je testovanej osobe oznámený elektronicky e-mailom v šifrovanej podobe na adresu, ktorú zadá pri registrácii. Heslo pre zobrazenie a otvorenie výsledkovej správy dostane testovaný cez SMS. Výsledok PCR express testu je uvedený v troch jazykových variáciách - okrem slovenského jazyka aj po anglicky, nemecky a maďarsky. V prípade negatívneho výsledku je automaticky odosielaný spolu s výsledkom aj certifikát o bezinfekčnosti.

Testovanie je možné bez ohľadu na vek a pohlavie. „Overujeme totožnosť objednanej osoby priamo na mieste odberu. Odber u detí do 18 rokov prebieha len v prítomnosti zákonného zástupcu, ktorý udelí písomný súhlas na odber biologického materiálu svojho dieťaťa,“ objasňuje Ing. Gaboňová. ,,Minimálne 2 hodiny pred samotným odberom sa neodporúča jesť, piť, fajčiť, žuť žuvačku, používať kvapky do nosa alebo hrdla, umývať si zuby a použiť prípravky pre ústnu hygienu (zubná pasta, ústna voda).“

Zdravotnícka sieť AGEL naďalej poskytuje možnosť dať sa otestovať aj klasickým PCR, bezplatným aj plateným antigénovým testom, ako aj vyšetrenie z krvi na prítomnosť protilátok proti koronavírusu. Všetky informácie sú dostupné na www.agellab.sk.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. Na zdraví záleží
  2. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  3. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  4. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  5. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  6. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  7. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  8. Slováci hlasujú online za najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 107
  2. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 10 123
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 773
  4. Každý piaty zomrie 8 640
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 780
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 722
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 507
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 3 056
SkryťVypnúť reklamu

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.

INZERCIA 6 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.

INZERCIA 6 h

Nové číslo Historickej revue už v predaji aj s knižnou predplatiteľskou akciou.

SkryťZatvoriť reklamu