Pondelok, 12. apríl, 2021 | Meniny má EsteraKrížovkyKrížovky

Počas pandémie vzrástli obavy z právnych sporov

V roku 2020 stúpol záujem o poistenie právnej ochrany o polovicu.

Počas pandémie výrazne stúpol záujem o právnu ochranu. Vyplýva to z porovnaní čísiel poistenia právnej ochrany v rokoch 2019 a 2020. Počas pandemického roka 2020 stúpol medziročne záujem o ochranu pred nákladmi spojenými s právnymi službami o takmer polovicu.

„Pri poistení právnej ochrany sme v roku 2020 zaznamenali najvýraznejší percentuálny nárast za posledné tri roky. Medziročne záujem stúpol o 45 %. A prvé týždne roku 2021 zásadnú zmenu nenaznačujú,“ vysvetľuje JUDr. Zuzana Štefániková, vedúca Oddelenia likvidácie právnej ochrany poisťovne Wüstenrot.

Podľa poisťovne sa za nárastom záujmu o ochranu pred nákladmi spojenými s právnymi službami môže skrývať viacero faktorov. No najvýznamnejšiu úlohu mohla zohrávať práve koronakríza, ktorá v roku 2020 významným spôsobom ovplyvnila spotrebiteľské správanie aj v poistnom sektore.

O spojitosti medzi pandémiou v roku 2020 a nárastom záujmu o poistenie právnej ochrany hovorí štruktúra poistných udalostí, ktorými sa právnici poisťovne v mene klientov zaoberali. Po minulé roky dominovali reklamácie či neplnenie zmluvných záväzkov. V roku 2020 sa takmer v každom piatom prípade klienti obracali na poisťovňou s témami, ktoré sa týkali pracovnoprávnej oblasti.

„V tejto oblasti dominovali žiadosti o konzultácie týkajúce sa napríklad využívania takzvaných home officov, čo môže zamestnávateľ pracovníkovi nariadiť. Zastúpené boli tiež otázky ohľadom skončenia pracovného pomeru a ako má v pracovnoprávnom spore zamestnanec postupovať,“ uzatvára Zuzana Štefániková.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Výnimočná minca Slovenský Orol má na averze spolu s prvkami čičmianského vzoru aj portrét britskej kráľovny Alžbety II.

V roku 2020 cena zlata doslova vystrelila nad 2.000 dolárov. Kam až porastie? Na dvojnásobok, či až k odhadovaným 7.000 dolárom?

8m

Workshop pripravený v spolupráci medzi EUBA a NBS zameraný na tréning v oblasti Blockchain technológií.

9. apr
100 % rakytníková šťava Bobule

Nie náhodou sa hovorí, že ráno robí deň. Využite čas pred odchodom do práce či školy na maximum a urobte niečo pre vaše zdravie.

9. apr