Nedeľa, 20. jún, 2021 | Meniny má ValériaKrížovkyKrížovky

O víťazovi súťaže OFFICE ROKA rozhodne medzinárodná porota

Kancelárie finalistov bude tento rok hodnotiť odborná porota, v ktorej zasadne aj Holanďan Jeroen Dirckx či Filip Muška z ČR.

Súťaž Office roka každoročne ukazuje, že na Slovensku máme kancelárske priestory, ktoré odzrkadľujú najnovšie trendy a prinášajú inšpirácie, ako inovovať či meniť pracovné prostredie. Do 5. ročníka súťaže sa prihlásilo 30 firiem z celého Slovenska, čo znamená, že transformácia pracovného prostredia smerom k najnovším trendom neustále prebieha. Prihlásené spoločnosti sú inšpiráciou aj pre zamestnávateľov, ktorým záleží na kvalite pracovného prostredia. Kancelárie finalistov bude hodnotiť medzinárodná porota, v ktorej tentokrát zasadne aj Holanďan Jeroen Dirckx, špičkový odborník na miestotvorbu a odborník na workplace stratégie, Filip Muška z Českej republiky.

Piaty ročník súťaže OFFICE ROKA, ktorú organizuje realitno-poradenská spoločnosť CBRE, pokračuje v nastavenom trende zvyšovania kvality projektu aj aktuálnym zložením poroty. Do porotcovských kresiel si zasadnú poprední domáci a zahraniční experti z oblasti realitného trhu, architektúry, dizajnu či ľudských zdrojov. Porota bude pri rozhodovaní o víťazoch dôsledne zohľadňovať atribúty pracovného prostredia podľa jednotlivých kategórií:Kancelária ako DNA firmy, Inovatívna kancelária a Zdravá kancelária. Prihliadať sa pritom bude nielen na originalitu, praktickosť, dizajn či atmosféru, ale aj na procesy, ktoré viedli k výslednej podobe priestorov prihlásených firiem.

Pre zachovanie objektivity sú každý rok v porote iní odborníci, ktorí hodnotia úroveň priestorov prihlásených firiem. Jubilejné, 5. pokračovanie jedinečnej súťaže OFFICE ROKA, budú pozorným okom sledovať:

• JEROEN DIRCKX, Architekt, urbanista a partner v architektonickom štúdiu KCAP Architects&Planners, Holandsko

Vo svojom profesijnom živote sa podieľal na projektovaní celých území so zmiešanou funkcionalitou, nábreží, dopravných uzlov, revitalizácii brownfieldov, ale aj na ďalšom rozvoji oblastí naprieč Európou, ale aj Čínou a Ruskom. Pretvára verejné priestory a vdychuje im nový autentický život. Svoje know-how pretavil aj do víťazného návrhu revitalizácie bratislavského Istropolisu a jeho okolia.

• BENJAMÍN BRÁDŇANSKÝ, Architekt a pedagóg, Ateliér N/A, Slovensko

Je partnerom v architektonickom ateliéri N/A. S architektúrou pracuje ako s kultúrnym fenoménom a zaoberá sa metódami navrhovania architektúry. Za svoju prácu získal mnohé domáce a zahraničné ocenenia, napríklad cenu Dušana Jurkoviča 2019, cenu CE ZA AR 2020, nominácie na cenu ARCH, nomináciu na Piranesi award a BIG SEE architecture awards / winner.

• IVAN ČOBEJ, Dizajnér a spolumajiteľ firmy BRIK Kremnica, Slovensko

Vyštudoval SUPŠ Kremnica a Vysokú školu výtvarných umení v Bratislave. Profesionálne sa venoval navrhovaniu priemyselných výrobkov a v roku 1995 založil, spolu s partnermi, spoločnosť BRIK. Za svoju prácu získal množstvo cien, vrátane Národnej ceny za dizajn.

• VIERA TOMČÍKOVÁ, HR Manager , WebSupport, Slovensko

Profesijne sa pohybuje na pomedzí ľudských zdrojov a marketingu. V minulosti pôsobila ako Happiness Manager v spoločnosti Sygic. Témam employer brandingu a pracovnej kultúry sa venovala aj na pozícii Country Manager kariérneho média Welcome to the Jungle. V súčasnosti pôsobí ako HR Manager v IT spoločnosti WebSupport, ktorá sa v roku 2019 stala víťazom kategórie Kancelária ako DNA firmy.

• FILIP MUŠKA, Workplace & Change Management Leader, CBRE Česká republika

Už počas svojho štúdia nastúpil do Impact Corti, kde pracoval ako projektový manažér a hlavne spaceplanner. Vďaka tomu pochopil, ako veľmi ovplyvňuje každodenný život používateľov práve usporiadanie priestoru i detaily riešení. Viac ako deväť rokov pôsobí v CBRE Česká republika. Tvrdí, že pracovným prostredím sa dá motivácia stimulovať trvalejšie a lacnejšie, ako iným postupmi, medzi ktoré patrí napríklad zvýšenie platu.

Porota vyberie víťazov jednotlivých kategórií z množiny všetkých prihlásených spoločností. Udelí tiež titul Absolútneho víťaza. Všetky potrebné informácie o jednotlivých kategóriách, tohtoročnej porote, partneroch či minuloročných víťazoch nájdete na stránke https://www.officeroka.sk.

Projekt OFFICE ROKA podporujú spoločnosti: generálny partner – Immocap, hlavní partneri Bavaris a Nespresso, ktorí sú súčasťou súťaže už pravidelne. Medzi tohtoročných partnerov patrí aj spoločnosť Froosh a mediálni partneri SME a StartitUp. Medzi partnerov najnovšie pribudla aj spoločnosť Signify.

Viac informácií nájdete na stránke projektu www.officeroka.sk.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Anna Boleynová bola asi najznámejšia zo šiestich žien anglického kráľa Henricha VIII.

18. jún

Odpovedá lekárka Nemocnice AGEL Košice-Šaca.

18. jún

Nemusíme dlho bádať, aby sme prišli na to, že strava postavená na čerstvých plodoch je tá najzdravšia.