Streda, 29. jún, 2022 | Meniny má Peter, Pavol, Petra

Neviete si rady s domácou školou? Pomôže vám Učebnica učenia

Nový e-book, ktorý vám pomôže zvládnuť vzdelávanie detí, pripravil tím expertov.

Podľa údajov ministerstva školstva, v septembri prekročilo brány základnej školy takmer pol milióna detí na Slovensku. Stredoškolákov takmer 200 tisíc.

Aktuálne sú však takmer všetci odkázaní na domáce vzdelávanie. Ich učiteľmi sa tak stali rodičia, ktorí to musia zvládať častokrát popri ich vlastnej práci na homeofficoch. Pomôcť im môže nová Učebnica učenia, na ktorej spolupracovali uznávaní pedagógovia, psychológovia či motivátori. K zvučným menám spoluautorov patrí napríklad Iveta Barková, Učiteľka Slovenska 2020 či olympionik Matej Tóth. Projekt vznikol pod taktovkou Slovenskej sporiteľne, ktorá sa vzdelávaniu venuje dlhodobo.

Jednotlivé kapitoly pokrývajú témy ako vzdelávanie, psychohygiena, pohybová aktivita, ekológia a tiež rozvoj finančnej kultúry detí. Rodičia si môžu e-book zadarmo stiahnuť na webe www.ucebnicaucenia.sk.

„Uvedomujeme si, že mnohí rodičia sa tento rok museli naučiť veľa nových vecí, napríklad aj to, ako popri homeoffice zvládnuť vzdelávanie detí. Preto sme pre nich spolu s našimi partnermi pripravili novú Učebnicu učenia. Nájdu v nej praktické rady, ako deti pri učení motivovať, ako udržať ich pozornosť či ako nestratiť hlavu pri náročných otázkach. S komunikáciou Učebnice učenia nám pomáha obľúbená stand-up komička Simona Salátová. Spolu prinesieme aj prvý instagramový stand-up, ktorý vznikol na základe reálnych zážitkov rodičov s učením,“ vysvetľuje Dáša Juríková, riaditeľka stratégie a rozvoja značky Slovenskej sporiteľne.

Načítavam video...

Učebnicu učenia predstavila Slovenská sporiteľňa pre príležitosti Dňa učiteľov, aby poukázala na náročnosť tejto profesie. Hodnotným obsahom chce uľahčiť domáce vzdelávanie, ktoré v súčasnej situácii zostalo aj na pleciach rodičov.

Slovenská sporiteľňa sa spolu s Nadáciou Slovenskej sporiteľne dlhodobo venuje téme vzdelávania a jeho podpore. Ako zodpovedný líder je presvedčená, že kvalitné vzdelanie a rozvoj finančnej gramotnosti ľudí už od mladého veku sú základom pre prosperitu modernej krajiny. Nadácia Slovenskej sporiteľne súčasne v minulom roku odštartovala na 25 slovenských školách pilotný ročník programu FinQ, ktorý inovatívnym spôsobom finančne vzdeláva a rozvíja finančnú kultúru školákov.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Slovenská pobočka spoločnosti Atos je skvelé miesto na prácu. Potvrdil to prieskum medzinárodnej organizácie Great Place to Work.

INZERCIA 53m
5. ročník kurzu Technológia a konštrukcia v praxi - MTF STU a Schaeffler Skalica

Vysoká škola je pre študentov dobrým odrazovým mostíkom. A keď sa môžu zapojiť aj do programu, ich šance na uplatnenie sa vzrastú.

INZERCIA 12 h

Hocikde ich nekúpite.