Pondelok, 10. máj, 2021 | Meniny má ViktóriaKrížovkyKrížovky

Wüstenrot poisťovňa dosiahla čistý zisk 1,8 milióna eur

Spoločnosť ku koncu roka 2020 dosahovala výšku solventnosti na úrovni 186 %

Napriek pandemickým obmedzeniam poisťovňa Wüstenrot v minulom roku dosiahla čistý zisk na úrovni 1,8 milióna eur. Medziročne zisk po zdanení klesol o 32 percent. Na odvodoch z povinného zmluvného poistenia a ostatného neživotného poistenia spoločnosť odviedla celkovo 2,4 milióna eur.

„Rok 2020 sa pre poistný trh ukázal veľkou a neočakávanou skúškou. Napriek všetkým turbulenciám Wüstenrot poisťovňa opäť potvrdila svoje dlhoročné renomé spoľahlivého partnera pre klientov a stabilného hráča na slovenskom trhu. Podčiarkuje to aj skutočnosť, že spoločnosť ku koncu roka dosahovala výšku solventnosti na úrovni 186 %,“ vyhlásil Marian Hrotka, CEO Wüstenrot Slovensko.

Na hospodárskych výsledkoch poisťovne Wüstenrot sa negatívne podpísali priame aj nepriame dopady pandémie COVID-19. Okrem iného, minulý rok klesol predaj či registrácia nových vozidiel o približne 25 %, čo sa prejavilo na záujme o havarijne poistenie. Obmedzenie mobility zas negatívne zasiahlo ponuku cestovného poistenia.

Navyše, trh s neživotným poistením minulý rok naďalej pociťoval daň z poistenia vo výške 8 %, či náklady spojené so škodami, ktoré spôsobili vozidlá bez zákonnej poistky. Celkovo na odvodoch a daniach z neživotného poistenia spoločnosť zaplatila 2,4 milióna eur.

„Na druhej strane, Wüstenrot zaznamenal nárast pri rizikovom životnom poistení. Zároveň sa znížili náklady na prevádzku bez toho, aby sa úspora dotkla starostlivosti o klientov,“ pokračuje Marian Hrotka.

Podľa jeho slov minuloročný zisk po zdanení síce medziročne klesol o približne 32 %, no poisťovňa Wüstenrot v náročných pomeroch obhájila svoje zastúpenie na slovenskom trhu. Pričom si pre najbližšie obdobie nastavila výrazne vyššie ambície.

„Chceme významným spôsobom posilniť naše aktivity, plánujeme významné investície do inovácií a zvyšovania nášho trhového podielu v poisťovníctve. Zároveň, plánujeme posilnenie našej pozície v oblasti komplexných finančných služieb,“ uzavrel Marian Hrotka.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Slovak businesses deal with new parametres for securing meals for their employees.

9 h

Máte chuť realizovať sa a stavať si svoj „sen“ v podobe domčeka už teraz? Ak áno, starostlivo zvážte, čo vás to bude stáť.

9 h

Izolačná efektivita, zdravšie bývanie bez vzniku plesní a úspora energií sú hlavné dôvody pre zateplenie domu či bytu