Piatok, 14. máj, 2021 | Meniny má BonifácKrížovkyKrížovky

Virtuálny Suptech workshop o Blockchain technológiách

Workshop pripravený v spolupráci medzi EUBA a NBS zameraný na tréning v oblasti Blockchain technológií.

V dňoch 13.4. – 14.4.2021 sa uskutoční tretí workshop pripravený v spolupráci medzi EU v Bratislave a Národnou bankou Slovenska zameraný na tréning pracovníkov národných regulátorov finančných trhov v oblasti Blockchain technológií. Ide o príklad naplnenia úlohy univerzít v procese celoživotného vzdelávania ako aj o príklad vzájomne výhodnej spolupráce medzi akadémiou a praxou.

Toto virtuálne podujatie je otvorené pre širšiu fintech komunitu. Vybrané problémy v rámci tohto aktuálneho a rýchlorastúceho odvetvia nám priblížia akademici z domácich a zahraničných univerzít ale aj rešpektovaní profesionáli. Budeme sa zaoberať témami spojenými s využívaním blockchain technológií vo financiách (architektúra a aplikácia), kryptoaktíva ako nová trieda finančných aktív, Initial Coin Offerings (ICO), metódy štatistickej klasifikácie a ich aplikácie na kryptomeny ako aj metódy a koncepty vysvetliteľnej umelej inteligencie (Explainable AI). Na workshope predstavia svoje postoje okrem iných Jana Petkanič z Blockchain Talks, Thomas Leach z University of Pavia, Daniel Traian Pele z ASE Bucharest, Pawel Sakowski a Rober Slepaczuk z Warsaw University, Wolfgang Karl Härdle z Humboldt-Universität zu Berlin, Oleg Deev z Masaryk University ako aj Eduard Baumohl z EU v Bratislave.

Zloženie rečníkov ako aj témy, ktoré ponúkame umožňujú vytvoriť priestor na diskusiu a výmenu názorov medzi akademikmi, regulátormi a fintech komunitou.

Registrácia

Fintech (z anglického Financial Technology) znamená Finančné inovácie umožnené rozvojom technológií. V globálnom prostredí existuje veľký tlak na európske fintechy na jednej strane a na vytváranie spoločných prístupov k ich regulácii medzi jednotlivými krajinami na strane druhej. Rozvoj v tejto oblasti umožní podporu inovácií v bankách, vznik B2B fintech spoločností, v aplikácii big data, umelej inteligencie a blockchain technológií. Akademici a regulátori by mali ohodnocovať ich riziká, rýchlo sa prispôsobovať zmenám, ohodnocovať nové výskumné a podnikateľské príležitosti bez toho, aby ich významne ovplyvňovali.

V rámci projektu Fin-Tech sa uskutočňujú tréningy a workshopy pre národných regulátorov (Suptech) a pre európske fintech hub-y (Regtech) zamerané na meranie rizík spojených s využívaním big data, umelej inteligencie a blockchain technológií a to najmä tých rizík, ktoré vyplývajú z využívania inovatívnych platobných metód, P2P pôžičiek a využívania robo-advisory vo financiách.

Projekt sa začal 1.januára 2019 a skončí sa 30. júna 2021. Projekt získal finančnú podporu z programu Európskej únie Horizon 2020 zameraného na výskum a inovácie pod číslom 825215.

Viac informácií o projekte nájdete na https://fintech-ho2020.eu/ .

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Na slovenské cesty vyrazil prvý ekologický kamión na čistú bionaftu.

11m

Po avizovanom uvedení do prevádzky v júni 2021 sa tento petascale stroj stane najvýkonnejším superpočítačom vo východnej Európe.

4 h

Poradíme vám, ako na jar vykurovať efektívne s minimálnymi výdavkami.

10 h