Piatok, 7. máj, 2021 | Meniny má MonikaKrížovkyKrížovky

Niké Športovkyňa mesiaca si vybrala na podporu lyžiarske talenty

Grant z Fondu pre budúcnosť športu pôjde juniorom zo Zväzu slovenského lyžovania

Víťazka Svetového pohára v lyžovaní Petra Vlhová sa podľa očakávania stala víťazkou ankety Niké Športovec mesiaca. Od partnera ankety spoločnosti Niké dostala možnosť vybrať si niekoho z nádejných športovcov, ktorí následne získajú grant z Fondu pre budúcnosť športu. Petra sa rozhodla pre juniorských reprezentantov zo Zväzu slovenského lyžovania.

„Keďže stojíme na strane nového zväzu, zhodli sme sa spolu, že aj takýmto spôsobom ich chceme podporiť. Vybrali sme si juniorských reprezentantov. Verím, že ich to ešte viac namotivuje, že budú na sebe makať a postupne sa budú presadzovať aj vo svetovej konkurencii,“ zdôvodnil výber Boris Vlha. Celý rozhovor s bratom úspešnej lyžiarky si môžete prečítať TU!

Projekt Niké, Fond pre budúcnosť športu vznikol v júni minulého roka s cieľom pomáhať športovým talentom na ceste za ich športovým snom. Doposiaľ spoločnosť podporila už vyše 200 jednotlivcov a športových klubov, medzi ktorých prerozdelila sumu 400.000 eur.

Fond pozná aj Boris Vlha, brat našej úspešnej lyžiarky Petry Vlhovej.„Každý talent potrebuje podporu, aby sa mohol rozvíjať. Je skvelé, že existuje takýto projekt a že mladí nádejní športovci môžu získať grant na svoju činnosť.“

Petrinu voľbu si vysoko vážia

Zástupcovia Zväzu slovenského lyžovania si Petrin výber veľmi cenia. Hovorí viceprezident Ladislav Smoleň:„Pre Zväz slovenského lyžovania je možnosť vytvárať podmienky pre slovenské lyžovanie veľkou výzvou. Spolupráca s Petrou Vlhovou môže viesť ku dlhodobo udržateľnému konečnému úspechu.“ Grant poputuje juniorským reprezentantom. „Petra si vybrala si juniorský tím, ktorý v tejto sezóne urobil výkonnostný rast.“

Zapojte sa do Fondu pre budúcnosť športu!

Petra si vybrala nádejných lyžiarov, ktorí získajú grant z Niké Fondu pre budúcnosť športu. Ak aj vy milujete šport a chcete to niekam dotiahnuť, zapojte sa do Fondu. Stačí nahrať krátke video a poslať ho do Fondu pre budúcnosť športu.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Zákaz cestovať do zahraničia za rekreáciou končí 28.5.2021.

2 h

Dlhšie dni, viac slnečných lúčov a vôňa rozkvitajúcich stromov sú len zlomkom podnetov, ktoré sú charakteristické pre jar.

2 h

Tento raketový šport môže slúžiť ako dôkaz, že inovovať tradičné myšlienky sa oplatí.

4 h