Kancelárie v centre Bratislavy nahradia moderné apartmány

Mnohé budovy strácajú pôvodný význam. Pod rukami šikovných architektov a developerov sa môžu premeniť na budovy s novou funkciou.

Bývalé kancelárie sa menia na apartmány.Bývalé kancelárie sa menia na apartmány. (Zdroj: Proxenta)

Príkladom môže byť aj pôvodne administratívna budova v absolútnom centre mesta, na nároží ulíc Vysoká a Nám. 1. mája. Po jej rekonštrukcii tu vznikne 37 unikátnych apartmánov. Skupina Proxenta kúpila objekt pôvodne za účelom poskytovania administratívnych služieb. Problémom však bola konštrukčná výška objektu, ktorá je 3 metre. V dnešnej dobe je optimálna konštrukčná výška administratívnych priestorov 3,6 metra. Priestory preto nebolo možné zrekonštruovať na úroveň, ktorá by mohla konkurovať moderným kancelárskym budovám. Preto sa skupina rozhodla zmeniť funkciu objektu z administratívy na apartmánové bývanie. Rastúca miera neobsadenosti na bratislavskom kancelárskom trhu a vysoký dopyt po rezidenčnom bývaní rozhodnutie developera iba podporili. So zmenou funkcie ohlásil developer aj nový názov projektu. Objekt na Vysokej premenoval naBLoKK.

Nová funkcia

Samotný objekt nie je národnou kultúrnou pamiatkou, no nachádza sa na území pamiatkovej zóny. Akýkoľvek zásah do vonkajšej časti budovy by sprevádzali zdĺhavé výskumy, aby sa predišlo narušeniu pamiatkových hodnôt územia. Preto sa developer rozhodol zachovať súčasný vzhľad budovy, ale dať jej nový život a funkciu. Doterajším prieskumom neboli na stavbe zistené prakticky žiadne poruchy konštrukcií. Podľa vyjadrenia projektantov je objekt po statickej, stavebnej a technickej stránke vo veľmi dobrej kondícii. Búracie práce, pri ktorých došlo najmä k odstráneniu vnútorných priečok a zabudovaných inštalácii už prebehli. Rekonštrukcia je plánová na 6 mesiacov od nadobudnutia právoplatnosti stavebného povolenia. Developer predpokladá, že najneskôr v septembri 2021 bude apartmány odovzdávať novým majiteľom.

Apartmány sa predávajú v štandarde, jednotlivé prvky sú zatiaľ predmetom rokovaní s dodávateľmi. Štandard bude vo vyššej kvalite a budúci vlastníci budú mať na výber minimálne z dvoch variantov. V hygienických priestoroch zahŕňa štandard keramický obklad a dlažbu, závesné WC, keramické umývadlo a vaňu alebo sprchový kút s batériami. V obytných miestnostiach bude položená laminátová podlaha, soklové a prechodové lišty a v každom apartmáne bude predpríprava na klimatizáciu.

Unikátne apartmány

V projekte BLoKK prináša developer na trh 37 apartmánov s rozlohou od 25 m2 až do 126 m2, s terasou či bez, s možnosťou kúpy parkovacieho miesta a skladového priestoru priamo v suteréne objektu. Podľa Silvii Tvarožkovej, manažérky predaja developerských projektov skupiny Proxenta, rozmanité dispozície apartmánov a rôzne netradičné prvky vnímajú klienti pozitívne: „Kruhové okná či modré hliníkové rámy vnímajú klienti ako originálne prvky, ktoré sa dajú krásne zakomponovať do celkového dizajnu interiéru.“ Podobne sa s nimi vyhrali aj dizajnérky zo štúdia Molto Bello, ktoré pre projekt BLoKK pripravili niekoľko nápaditých interiérových vizualizácií. „Vdýchnuť život zanedbaným budovám, ktoré už neplnia svoju pôvodnú funkciu, je pre architektov vždy výnimočná príležitosť. Musíte sa vysporiadať s mnohými výzvami, ale vo výsledku prinesiete na trh originálne byty s charakterom, ktoré oslovia široké spektrum klientov,“ myslí si Andrea Kellenbergerová, architekta zo štúdia Molto Bello.

Pozitívne reakcie na rôznorodosť a jedinečnosť apartmánov v projekte deklaruje aj samotný predaj. „Napriek minimálnej marketingovej podpore je ku dnešnému dňu vypredaná takmer polovica apartmánov,“ prezrádza Tvarožková a dopĺňa: „Akonáhle dosiahneme hranicu 50 percent, predaj bude pozastavený a dôjde k opätovnému navýšeniu cien. Tempo predaja nás utvrdzuje v tom, že nebude najmenší problém dopredať apartmány do času dokončenia rekonštrukcie.“

Atraktívny vnútroblok

Obnovy sa dočká aj vnútorné nádvorie, do ktorého sú orientované aj niektoré časti apartmánového bývania. Vnútorný dvor sa stane exteriérom, doplní sa bohatou výsadbou a sedením. Na prízemí vznikne niekoľko prevádzok, ktoré poslúžia nielen majiteľom apartmánov v objekte, ale aj obyvateľom lokality vhodnými obchodmi či službami.

Kompletnú ponuku dostupného bývania v projekte BLoKK vám radi poskytneme na adrese predaj@blokk.sk alebo na telefónnom čísle 0917 622 226. Všetky informácie o tomto projekte nájdete na stránkewww.blokk.sk.

O developerovi

Developerom projektu je investičná skupina Proxenta, ktorá je mimoriadne aktívna práve v centre Starého Mesta. V bezprostrednej blízkosti momentálne realizuje výstavbu rezidenčného projektu Kesselbauer, na ktorú bude nadväzovať výstavba ďalšieho projektu Vila Biela. Do portfólia skupiny patrí tiež projekt Weinhauer, ktorý je už skolaudovaný a odovzdaný do užívania. Iba pred niekoľkými mesiacmi ten istý developer úspešne skolaudoval aj budovu PROXENTA Residence na Račianskom Mýte.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  7. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 706
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 16 598
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 533
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 811
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 013
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 968
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 641
  8. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 6 505
SkryťVypnúť reklamu

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 4 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 17 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

27. mar
SkryťZatvoriť reklamu