Športová aktivita na FVT

Šport je neoddeliteľnou súčasťou TUKE a má svoje silné miesto aj na FVT, kde vznikol klub ŠK FVT SLAVIA TUKE PREŠOV.

Fakulta výrobných technológií Technickej univerzity v Košiciach so sídlom v Prešove sa môže na svojej pôde pýšiť aj jedným netradičným športom, ktorým je pretláčanie rukou. Pretláčanie rukou je vďaka nášmu garantovi predmetu Športová aktivita Mgr. Gabrielovi Harčarikovi, PhD. najúspešnejším športom nie len na fakulte, ale aj na Slovensku. Klub AWK Prešov vybojoval už 9 celoslovenských titulov v súťaži klubov a je rekordérom v počte medailí, ktoré získali naši športovci na Majstrovstvách Slovenska v pretláčaní rukou. Na posledných majstrovstvách, ktoré sa uskutočnili v Prešove, to bolo dokonca 37 medailí, čo je historický rekord, ktorý bude veľmi ťažké prekonať. V klube vyrástli desiatky slovenských reprezentantov a ôsmi z nich získali medailu na Majstrovstvách Európy alebo Majstrovstvách sveta. Za tieto úspechy vďačí klub aj tomu, že má veľmi dobre podmienky na tréning v modernej fakultnej posilňovni. Okrem posilňovne je na fakulte zrekonštruovaná telocvičňa, kardio miestnosť, pingpongový stôl, sauna...

Načítavam video...

Šport na fakulte má bohatú históriu. Napríklad volejbal a jeho silné volejbalové fakultné oddiely, v ktorých spoločne hrali mestskú ligu študenti aj pedagógovia. Fakultné družstvá dosahovali pekné výsledky v súťažiach mužov aj v zmiešaných družstvách. Na fakulte študovalo viacero futbalistov, ktorí hrali na rôznych ligových úrovniach a taktiež vytvorili úspešné fakultné družstvo. Podarilo sa im vyhrať medzinárodný turnaj v Rzeszówe, kde sa predstavilo osem tímov zo štyroch krajín Európy. Išlo o partnerské univerzity technického zamerania. Keďže to bol nultý ročník, tak FVT sa zapísala do histórie ako prvý víťaz. Chlapci rovnako vyhrali aj turnaj rektora TUKE vo futsale a obsadili výborné druhé miesto na Turnaji dekana Strojníckej fakulty. FVT má k futbalu veľmi blízko a organizuje aj futbalový turnaj pre stredné školy. Turnaj dekana FVT začínal veľmi skromne. Na prvý turnaj, ktorý bol na veľmi vysokej úrovni, nastúpili štyri školy. Kvalita každý rok stúpala po organizačnej stránke, ale aj počtom účastníkov a súťaž sa stala medzi strednými školami veľmi obľúbená. Posledný ročník už FVT privítala na svojej pôde 16 stredných škôl z celého východného Slovenska.

Fakulta výrobných technológií so sídlom v Prešove ponúka študentom, ale aj širokej verejnosti možnosť rôznorodého športového vyžitia. K dispozícii je moderná posilňovňa a novo zrekonštruovaná telocvičňa, v ktorej je možné hrať sálový futbal, florbal, basketbal, volejbal... Súčasťou vybavenia telocvične sú aj bránky, basketbalové koše, volejbalové stĺpy so sieťou. Študenti FVT aj počas dištančnej formy výučby mali možnosť aktívneho pohybu aj z domáceho prostredia. Na sociálnych sieťach fakulty a aj v univerzitnom výučbovom systéme boli pre nich každý týždeň pripravované nové videa na cvičenie s vlastnou váhou.

Študenti FVT majú možnosť v prvých štyroch semestroch bakalárskeho štúdia absolvovať predmet Športová aktivita, kde je možnosť výberu rôznych športov. Preto neváhaj a pridaj sa k nám. Sleduj nás aj na: https://www.facebook.com/fvt.tuke

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  7. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  2. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  3. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  7. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  8. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 701
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 528
  3. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 15 659
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 718
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 9 996
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 730
  7. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 9 416
  8. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 470
SkryťVypnúť reklamu

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 12 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

21 h

Tatra banka prináša novú aplikáciu TABI určenú pre najmladších klientov.

21 h
SkryťZatvoriť reklamu