Piatok, 18. jún, 2021 | Meniny má VratislavKrížovkyKrížovky

Jarná očista organizmu – ako sa do nej pustiť naplno?

Dlhšie dni, viac slnečných lúčov a vôňa rozkvitajúcich stromov sú len zlomkom podnetov, ktoré sú charakteristické pre jar.

Spolu s prírodou sa z dlhého zimného spánku prebúdza i náš organizmus. Napriek tomu je práve pre jar typická únava a vyčerpanie. Ak sú vám tieto symptómy povedomé, možno je pravý čas zamyslieť sa nad jarnou očistou organizmu. Jar je navyše ideálnym obdobím – konečne môžete prekonať svoje výhovorky a začať sa viac hýbať i zdravšie sa stravovať. Odmenou je nielen lepší pocit zo svojho tela, ale i oveľa vyššia hladina energie. Dnes vám prezradíme, aké potraviny sa pri jarnej očiste rozhodne oplatí voliť.

1. Arónia
Arónia vyniká vysokým obsahom antioxidantov. Vysoký obsah biologicky aktívnych látok však podporuje i činnosť obličiek a pečene. Pečeň je hlavným detoxikačným orgánom tela – každý deň sa stará o odbúranie škodlivých zlúčenín. Obličky zohrávajú v detoxikačných procesoch organizmu rovnako dôležitú úlohu. Podporte túto jar ich činnosť a stavte na lahodné šťavy spoločnosti ZAMIO, ktoré vynikajú kvalitou a vysokým percentom biologicky aktívnych látok.

2. Cvikla
Hovorí sa, že cviklu milujeme alebo nenávidíme. Nemôžeme jej však uprieť vysoký obsah minerálov (horčík, selén, vápnik,…) i vitamínov (A, B, C, K,…). Cvikla rovnako ako arónia podporuje činnosť pečene a zlepšuje i obranyschopnosť organizmu. Je cenená i pre podporu vyprázdňovania a zlepšuje činnosť obličiek. Spoločnosť ZAMIO spojila silu cvikle a arónie v jednej šťave, ktorú si teraz môžete vychutnať i v prípade, že cvikla nepatrí medzi vaše obľúbené potraviny.

Načítavam video...

3. Rakytník
Drobné oranžové plody v sebe ukrývajú naozaj veľkú silu. Okrem toho, že je považovaný za vitamínovú bombu (obsahuje vysoký podiel vitamínu C, A i organických kyselín), podporuje i odbúravanie toxických zlúčenín z tela. Skvelou správou je, že svoje uplatnenie objaví i pri podpore trávenia. Na stránkach spoločnosti ZAMIO objavíte rakytník hneď v niekoľkých podobách.

Načítavam video...

Jarná očista môže pomôcť vášmu organizmu získať viac energie. Vyskúšajte ju tento rok. Okrem overených plodov odporúčame staviť i na dostatočný pitný režim a pravidelný pohyb.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Anna Boleynová bola asi najznámejšia zo šiestich žien anglického kráľa Henricha VIII.

40m

Odpovedá lekárka Nemocnice AGEL Košice-Šaca.

2 h

Nemusíme dlho bádať, aby sme prišli na to, že strava postavená na čerstvých plodoch je tá najzdravšia.

7 h