Streda, 23. jún, 2021 | Meniny má SidóniaKrížovkyKrížovky

Po mesiacoch konečne jazdia na nových autách

Nové automobily vyhrali ešte pred Vianocami, teraz môžu konečne aj jazdiť.

Autá vyhrali pred Vianocami, väčšina výhercov si však prvýkrát sadla za volant až tento mesiac. Šesť Slovákov z celého Slovenska si mohlo konečne postupne vyzdvihnúť svoje nové automobily. Tie vyhrali ešte na konci roka 2020 vo Víťaznej jazde s LOTOm.

TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s. mohla konečne odovzdať výhercom, ktorým tak nestihla spraviť pred Vianocami, ich nové automobily. Novučičké autá KIA Optima, každé v hodnote viac ako 40-tisíc eur, čakali na svojich nových majiteľov dlhšie, a to z dôvodu opatrení v boji proti COVID-19. Výhercovia ich vyhrali vďaka predvianočným prémiovým žrebovaniam obľúbenej číselnej hry LOTO, avšak pre zatvorenie obchodných prevádzok a nemožnosť cestovať medzi okresmi však niektoré z nich nebolo možné fyzicky výhercom odovzdať.

„Výhercovia sa svojich výhier už nevedeli dočkať. V TIPOSe nás trápilo, že sme autá nemohli všetkým výhercom odovzdať už skôr. Aj v tomto prípade bola však na prvom mieste ochrana zdravia a s tým súvisiace dodržiavanie protiepidemiologických opatrení, takže sme nechceli žiadne platné nariadenia porušovať. Okamžite po opätovnom ,otvorení‘ okresov, obchodných prevádzok a uvoľnení opatrení sme však svoj záväzok voči výhercom vyrovnali. Majiteľom nových osobných automobilov želám veľa šťastných kilometrov,“ vysvetlil generálny riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti TIPOS Marek Kaňka.

Šesť novučičkých automobilov už brázdi cesty naprieč celým Slovenskom. Dvaja výhercovia sú totiž z východného Slovenska, traja zo západného Slovenska a jeden zo stredného Slovenska.

Predvianočná víťazná jazda s LOTOm nebola prvá. Už na jeseň 2020 rozdala slovenská lotériová spoločnosť prvých päť automobilov v rámci jesenného prémiového žrebovania. Spoločnosť TIPOS chce aj takýmito prémiovými žrebovaniami zatraktívniť číselnú hru LOTO. V takýchto prémiových žrebovaniach bude spoločnosť TIPOS pokračovať.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Slováci sa do nového domu sťahujú z bytovky a nedokážu odhadnúť, čo budú potrebovať. Môžu im pomôcť výsledky našej ankety.

16m

Okrem štandardných treníc právnici riešili aj hromadenie odpadu na súkromnom pozemku

2 h

Sladké plody brusnice si okrem lahodného koláča spájame i s liečbou ochorení vylučovacej sústavy. Právom.

2 h