SME
Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky
INZERCIA

Obed ako od foodblogerky: Za pár minút na tanieri

Strácate inšpiráciu, čo každý deň variť? Vaše obľúbené foodblogerky vám poradia.

Vegan Mac&Cheese od Surovej dcérky
Bez lepku

SUROVINY:
150 g zemiakov typu C
150 g kešu orechov
300 g kukuričných penne K-free
250 ml sójového mlieka alebo vody
20 g šalotky
70 g lahôdkového droždia
40 g citrónovej šťavy
15 g virgin olivového oleja
10 ml jablčného alebo vínneho octu
½ ČL mletého sušeného cesnaku
½ ČL mletej sušenej cibule
1 ČL soli
1/4 ČL údenej papriky
¼ ČL čili vločiek
⅛ ČL kurkumy
200 g marinovaného tofu
250 g špargle alebo brokolice
slnečnicové klíčky, žerucha a zelenina podľa chuti

POSTUP:
1. V malom hrnci necháme zovrieť vodu. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Spolu s kešu orieškami uvaríme vo vode, kým nezmäknú.
2. Uvarené a scedené dáme do mixéra, pridáme rastlinné mlieko, šalotku, lahôdkové droždie, citrónovú šťavu, olej, ocot, sušenú cibuľu a cesnak, soľ, údenú papriku, čili a kurkumu. Všetko dohladka rozmixujeme. Omáčku môžeme ešte zriediť mliekom a dosoliť podľa chuti.
Tip: ak máme čas omáčku pripraviť deň vopred, chuť bude ešte lepšia!
3. Penne uvaríme podľa návodu na obale. Medzitým si na panvici opečieme na troche oleja marinované tofu a špargľu či brokolicu. Nakrájame ostatnú zeleninu. Keď sa uvaria cestoviny, scedíme ich a zmiešame s penne. Cestoviny servírujeme s opečeným tofu a zeleninou.

Zeleninová panvička od Lenivej kuchárky
Bez lepku a laktózy

SUROVINY:
2 šalotky
2 červené papriky
300 g cherry paradajok
70 g uvarenej červenej fazule
2 strúčiky cesnaku
1 jalapeňo paprička
4 vajcia
100 g bezlaktózového cottage cheese K-free
hrsť petržlenovej vňate
panenský olivový olej K-Bio
½ ČL mletej rasce
½ ČL mletej červenej papriky
½ ČL čili korenia
soľ a čierne korenie

POSTUP:
1. Na olivovom oleji opražíme nadrobno nasekané šalotky dosklovita, pridáme nakrájané papriky a cherry paradajky a opekáme 5 minút. Pridáme nakrájané strúčiky cesnaku, rascu, červenú papriku a čili korenie, osolíme, okoreníme a podusíme ďalších pár minút.
2. Jalapeňo papričku zbavíme semienok, nakrájame nadrobno (ak nemáte radi pikantné, papričku vynechajte) a pridáme s odkvapkanou uvarenou fazuľou do panvičky, premiešame. Lyžicou spravíme do zeleninovej zmesi 4 jamky. Do každej jamky vyklepneme vajíčko, panvicu prikryjeme pokrievkou a varíme asi 5 minút.
3. Hotovú zeleninovú panvičku posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Pridáme cottage cheese, osolíme a okoreníme. Podávame s bezlepkovým pečivom.

Špaldové lievance od The Story of a Cake
Bez laktózy

SUROVINY:
200 g hladkej špaldovej múky
200 g K-free jogurtu
200 ml K-free mlieka
2 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL sódy bikarbóny
2 ČL mletej škorice
2 PL kokosového cukru
2 väčšie vajcia
150 g jogurtu K-free
2 PL mletého kokosu
cukor podľa chuti
na ozdobu čučoriedky, lieskovce, javorový sirup

POSTUP:
1. Zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu a škoricu.
2. Samostatne zmiešame jogurt, mlieko, cukor a vajíčka. Pridáme suché ingrediencie a všetko spolu premiešame. Na panvici na rozohriatom oleji opekáme lievance z oboch strán.
3. Jogurt zmiešame s mletým kokosom a cukrom. Lievance podávame s jogurtom, čučoriedkami, orieškami a prelejeme sirupom.
Náš tip: Všetko potrebné (nielen) na prípravu rýchlych receptov bez lepku a laktózy nájdete pod značkou K-free pod jednou strechou v Kauflande.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Štart Driveramy prichádza vo chvíli, kedy predaje ojazdených vozidiel lámu rekordy.


5 h

Čo je správne jesť pred tréningom a čo jesť po cvičení? Poradíme vám, prečo by ste mali siahnuť po 100 % smoothie a šťavách.


6 h

Malým zázrakom by sa na Slovensku dala nazvať už samotná novopostavená škola v Banskej Štiavnici. Táto má však oveľa viac divov.


10 h