Štvrtok, 24. jún, 2021 | Meniny má JánKrížovkyKrížovky

Mooncity: prvá expozícia elektromobility na Slovensku

V bratislavskom Auparku sa spustil jedinečný projekt, ktorý zastrešuje elektromobilitu z každého uhla pohľadu.

Ak máte otázky k e-mobilite, v Mooncity e-mobility store nájdete odpovede.

Elektromobilita sa rozvíja raketovým tempom. Bežný človek si to možno len tak neuvedomí. Aj preto je jedným z cieľov novootvoreného Mooncity e-mobility store v príjemnom prostredí ukázať verejnosti, že elektromobilita je reálna, má skutočné produkty, zázemie a aj infraštruktúru, ktorá neustále rastie. Motto projektu z nie: „E-mobilita je tu a teraz!“

Lepšie raz vidieť

Za projektom stoja značky Volkswagen, Audi a Porsche s partnermi ZSE Drive a Volkswagen Finančné služby, ktoré sa rozhodli ukázať verejnosti, v akom stave je momentálne elektromobilita ako z hľadiska produktov tak aj infraštruktúry, a kam sa bude v budúcnosti uberať. Vďaka interaktívnej tabuli s QR kódmi sa tu dozviete odpovede na všetky otázky, ktoré by vás mohli pri vstupe do sveta e-mobility trápiť – od výberu vhodného elektromobilu a jeho financovania, cez výber nabíjacej stanice a jej inštalácie u vás doma, možnosti čerpania zelenej energie a verejného nabíjania, až po otázky ohľadom servisu a záruky.

Okolo vás budú pritom vystavené najnovšie a najzaujímavejšie elektromobily zúčastnených značiek. Za Volkswagen to je revolučný model ID.3, ako aj nové Svetové auto roka 2021, model ID.4. V priebehu expozície, ktorá potrvá šesť mesiacov a má rozlohu 410 m2, sa budú vystavené autá aj obmieňať, a tak časom narazíte aj na ID.4 GTX – najvýkonnejší variant s pohonom 4 × 4.

Aupark nebol ako miesto zvolený náhodne – nachádza sa tu najväčší nabíjací hub pre elektromobily na Slovensku a jeho súčasťou sú aj jedny z najvýkonnejších nabíjacích staníc. K dispozícii je aj možnosť testovacích jázd na vybraných elektromobiloch VW a Audi, ktorú vám vrelo odporúčame využiť. Je lepšie elektromobil raz zažiť na vlastnej koži, než o ňom hoc aj stokrát čítať. Možno z testovacej jazdy vyplynú ďalšie otázky, na ktoré sa následne v Mooncity e-mobility store dozviete odpovede či už na rôznych workshopoch alebo vďaka diskusii s prítomnými expertmi.

Za zmienku stojí aj možnosť vyhrať elektromobil Volkswagen ID.4 na mesiac aj s energiou zadarmo. Stačí sa prihlásiť na odber newslettera e-mobility.sk.

Mooncity e-mobility store nájdete na prízemí v centrálnej zóne nákupného centra Aupark v Bratislave. Výstava bude otvorená denne od 10. do 21. hodiny, 7 dní v týždni a bude trvať 6 mesiacov – od 6.5. do 6.11. 2021. V prípade uzatvorenia obchodov kvôli prípadným protipandemickým opatreniam sa bude jeho trvanie posúvať o čas, kedy by musel byť projekt zatvorený.

Viac informácií nájdete na stránke www.volkswagenblog.sk.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Ponúka dennú formu výučby v prezenčnej i kombinovanej metóde štúdia.

5 h

Naozaj chcete sociálne slabým rodinám a finančne podvyživenej strednej triede zrušiť zaužívané príjmy v podobe stravných poukážok?

5 h

Spoločnosť ORIN pôsobí na slovenskom trhu viac ako 25 rokov.

6 h